ORKID berättar om nya singeln Only if you want to

Bakom artistnamnet ORKID hittar vi Matilda Melin. En 21-årig sångerska med rötterna i Östersund.
ORKID debuterade nu i somras med singeln Soulmates som i dagsläget streamats över 280.000 gånger! Nu har hon äntligen följt upp debuten med den storslagna och filmiska Only if you want to. I och med releasen av nya singeln bad jag sångerskan svara på en knippe frågor. Här kan du läsa hennes svar.

Hej, hur är läget med dig idag?

Tjenare! Fantastiskt bra skulle jag vilja säga, otroligt spännande att andra singeln äntligen är ute! Man har ju lagt ner så mycket hjärta i det här, så det känns grymt bra att få ut musiken. Ännu bättre när folk verkar uppskatta det!

Var kommer namnet ORKID från?


Jag satt med kompis i studion som verkligen insisterade på att jag borde skaffa ett “creddigt” artistnamn haha. Så vi googlade runt lite och kollade upp lite om Jämtland, brunkulla är Jämtlands landskapsblomma som härstammar från Orchidé, men något enklare blev det ORKID. På så sätt har jag alltid en bit av Jämtland med mig i musiken.

Vilka artister inspireras du själv av?


Banks, NAO & Astrid S.

Du kommer från Östersund – hur är det att växa upp där med musikambitioner?

Det finns otroligt mycket talang där uppe och många möjligheter inom länet. 
Men det blir mer naturligt arbetsflöde i större städer som Stockholm exempelvis då alla skivbolag, musikförlag etc finns här. Vilket kan vara lite synd. 


Vad kände du var fördelen med Idol för din del?

Jag är verkligen tacksam för det nätverk det öppnat upp. Att jag fick träffa likasinnade människor som brinner för musiken lika mycket som jag.

Det tog fyra år för dig från att släppa något sedan du var med i Idol. Hur har din resa varit sedan dess?

Jag har träffat mycket duktiga låtskrivare och producenter, utvecklats otroligt mycket själv som låtskrivare och artist. Det kändes superviktigt att göra det först innan jag släppte något.

Nu är du aktuell med Only if you want to. Berätta lite om den.

Låten skrevs av mig, Kamilla Bayrak & Åke Andersson i slutet på Mars i en studio inte större än en städskrubb. När låten skrevs insåg vi att vi alla upplevt liknande händelser, där vi alla tre träffat någon som gått igenom en svår period i livet, så vi samlade våra berättelser och smälte dom samman till en. Därför känns den här låten så mycket mer än många andra låtar vi skrivit och vi hoppas att den känslan lyckas nå ut. En hoppingivande låt till alla dom som älskar någon som inte tror sig vara värd att bli älskad.


Den känns väldigt filmisk i produktionen – vilket jag älskar. Var det något speciellt som fick er att just gå mot denna stilen på låten?

Glad you like it!! Det var inget vi planerade, men det kändes naturligt att den skulle bli lite mer episk då det var så mycket känslor i den. Det kändes lite gamble att göra den så, istället för att matcha det soundet som är mer populärt just nu. Men nu i efterhand är jag övertygad om att vi tog rätt beslut för låten!

Andra singeln på tre månader. Vad händer i höst för dig?

Ja svinkul ju! Det kommer ännu en singel om en månad, och ev några features, bla en med MØRCH nu i September, sedan blir det en liten pause med släpp till efter jul.

Slutligen. Lista tre låtar som du lyssnar mycket på just nu.

Killer Queen – Queen
New Rules – Dua lipa
Gemini Feed – Banks

ORKID
@Instagram

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Comments are closed.