Orchestral Manoeuvres in the Dark har verkligen hittat tillbaka till sina synthrötter sedan de re-bootade sig själva i mitten av 00-talet. Främst albumet History of Modern från 2010 var en skön retrofläkt och ett underbart återseende av gruppen för undertecknad. De lyckades sedan behålla mycket av känslan på uppföljande English Electric som släpptes 2013.

Popmuzik Podcast

Nu är det 2017 och de är tillbaka med albumet The Punishment of Luxury. Även en gång följer de mycket av stilen från de två tidigare albumen, men denna gång kanske det är lite mer experimentellt på sina ställen. Det har väl sina för och nackdelar i och för sig. Gruppen glimmar till med bland annat titelspåret och One more time. Men däremellan är det en hel del mellanlåtar som mest känns som transportsträckor denna gång. Det är ett album som ändå är ganska trevligt att lyssna på, men jag hade hoppats på att topparna var högre och dalarna lite färre.

Orchestral Manoeuvres in the Dark
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
4 / 10

Lite för få tydliga toppar och allt för många dalar när Orchestral Manoeuvres in the Dark är tillbaka med nya albumet The Punishment of Luxury.

  • User Ratings (1 Votes) 9.4
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011