En intervju med Astrid S under Popaganda

2017 har varit ett händelserikt år för Astrid S. Hon har sakta men säkert klättrat med stabila steg mot toppen för varje singel hon släppt och nått en bredare publik. Från Breathe till EP:n Party’s Over som även innehöll Such a boy till nu senaste singeln Think before I talk. På det har hon även sjungit på låten Just for one night tillsammans med Blonde.
När hon nu var i Stockholm i helgen för att spela på Popaganda vilade hon inte det minsta utan hon körde igenom intervjuer på löpande band med radio, tidningar och bloggare.
Mitt i allt fick hon även till en pratstund med mig.

Hur har sommaren varit?

Väldigt bra! Det har varit en skön mix mellan jobb och fritid.

Har du hunnit med någon semester överhuvudtaget?

Nej. Mest två dagar emellanåt så. I fjol var det helt galet. Då hade jag tio lediga dagar under hela året. I år har det varit väldigt mycket jobb men ändå en del strödagar, så det har varit lyx.

Har du några bra konsertminnen från i år?

Jag spelade på Slottsfjell som är en festival jag själv varit på och tänkt att det skulle vara så sjukt kul att få stå på den scenen när jag stod i publikhavet.
Nu fick jag själv stå på scenen medan mamma, pappa och storebror var i publiken. Det var stort för mig.

Hur ofta pratar du utan att tänka?

Väldigt ofta.

Vad är det mest pinsammaste du gjort då?

Speciellt i radiointervjuer när man snabbt ska svara på en fråga. Är det typ en “jag har aldrig”-fråga då går allt åt helvete. Då säger jag saker som jag kanske inte skulle ha sagt.
Det har varit lite sådant idag, så förhoppningsvis snappar inte norsk media upp det jag gjort i Sverige. Haha.

Berätta lite om Think before I talk.

Det är en låt om att tänka innan man pratar som sagt. Ofta i en eldig situation kanske man blir impulsiv när man tillexempel bråkar och säger något man egentligen inte menar. Man är arg och vill såra.

Har du varit med om det själv?

Inte ofta. Jag bråkar väldigt sällan faktiskt. Men visst har jag sagt saker i stridens hetta för att såra och det är ju inte så bra.

Singeln släpptes ändå ganska tätt intill EP:n. Var den gjord till EP:n eller skrevs den nu efter?

Den var klar före EP:n kom ut. Vi snackade om att ha den som del av EP:n, men så ville vi inte att den skulle komma i Juni, för då ville vi att Such a boy skulle vara singel. Så den fick vänta lite.

Älskar Susch a boy. Hur jobbade ni fram den?

Vi satt i studion och tänkte att det skulle vara kul att porträttera en kille så som många tjejer blir porträtterade. När man hör låtar där tjejer blir porträtterade som dramatiska eller sjukt emotionella och instabila. Så tänkte vi att vi fick göra något på det och skrev om en kille på samma sätt. När jag var liten kunde jag blir så förvirrad när folk sa till mig att inte vara such a girl. För mig var ju att vara tjej det bästa! Vi hade snyggast kläder, vi var de bästa människorna och bäst på att sjunga, haha.
Är det något flickor får höra ofta så är det att de inte ska vara such a girl.

Samma med killar. De ska också vara på ett visst sätt.

Exakt. Så låten är ju inte bara för tjejer, utan även för att killar ska vara bekväma i att få vara dramatiska. De ska få vara emotionella och gråta.

Det känns som vi män måste släppa på mansnormerna. Detta att killar måste vara så otroligt killiga. De ska vara tuffa och inte visa känslor och ta för sig.

Ja och ser man på statistik så har killar mycket mer problem med ångest för att de inte är helt bekväma att snacka om sina känslor. Att det är lite skambelagt.

Sedan fick du hångla loss med Herman Tømmersaas i videon. Är han bra på att hångla?

Du, jag var så nervös. Jag ville bara få det överstökat och få det till att se bra ut. Vi gjorde någon tagning där jag var generad i hela ansiktet.

Du kunde inte njuta av nuet så att säga.

Haha. Nej.

Under hösten ska Astrid S ut på en stor världsturné med stopp i Europa och USA. Hon kommer dock inte till Sverige innan året är slut som det ser ut just nu i alla fall. Men med tanke på hur många singlar hon släpper så lär vi får höra en hel del av sångerskan även under resten av året.

Astrid S
@Instagram

Comments are closed.

Send this to a friend