Att samla 19 artister vid Eriksdalsbadet innan hösten biter tag i oss på allvar är alltid en trevlig avslutning på sommaren. Det brukar vara varmt och soligt på dagen medan temperaturen kryper ner en aning på kvällen för att avsluta med nära inpå isande kyla. Jag missar alltid den delen, att även om solen värmer under dagens ljusa timmar så brukar jag alltid frysa innan sista akten går på. Under lördagens konsert med Tove Lo skakade jag som ett asplöv i min något för tunna jacka. Hösten beslutade sig för att komma lagom till att alt-j slutat spela.

Popaganda är lite av en favoritfestival.
Det är litet och mysigt. Visst, årets upplaga kändes som köp en ta två för Luger som hade tagit en tredjedel av banden från storebrorsfestivalen Way Out West. Men det som är mysigt med just Popaganda är att allt kommer så mycket närmare. Man står nära scenerna och artister passerar en när man går omkring på området. Det är lite som en småstad mitt i huvudstaden, där alla bara är och kan traska omkring som vem som helst. Då jag själv kommer från en småstad så är detta ganska mysigt ändå.

I år valde jag att fokusera på bilder. Jag tog med mig min kamera och en knippe fasta objektiv till Stockholm för att visa det jag såg istället för att skriva så mycket om det.
Med det fick jag ändå njuta mycket av musiken. Efter varje plåtning satte jag mig vid scenen och lyssnade klart på konserten medan jag importerade bilderna i min iPad och redigerade den på plats. Innan konserten var över fanns en knippe bilder på Instagram. Resten tänkte jag spara till denna inlägget. Det gjorde dock att det blev svårt att hinna med att skriva om allt jag såg. Så bilderna får tala sitt språk istället denna gång.

Musikaliskt var Léon och Ana Diaz mina starkaste kort på fredagen, medan Tove Lo ägde Popaganda på lördagen.
Du ser bilderna här:

El Perro Del MarAna Diaz
The Vaccines
LéonTwo Door Cinema ClubJoy

Hurula
Phoenix
JaniceSabina Ddumba
Thomas Stenström


Jonathan Johansson
Astrid SOskar Linnros
alt-j
The Radio Dept.Tove Lo
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.