I Hunnebostrand, där jag är uppväxt, hade vi ett Gästis. I entrén stod ett arkadspel och då jag älskade arkadspel när jag var liten – även om jag oftast var sjukt dålig på dem – så tvingade jag pappa att åka med mig dit så jag kunde spela.

Ett tag hade de spelet Bomb Jack, där man med en fladdermusliknande superhjälte skulle samla in bomber och akta sig för elaka monster.
En av de bättre sakerna med spelet var musiken, som använde sig av Jean-Michel Jarres låt Magnetic Fields part 2. Du anar inte hur förvånad jag blev när jag senare hörde originalet på skivan med samma namn. Det gjorde ju att låten på något sätt blev Bomb Jack-musiken mer än singel med känd fransk synthpionjär.

Videon är dock sjukt skum, där Jarre letar efter ett chip runt hela världen. Mitt i allt blir den något som liknar en bortklippt scen från videon till True Faith med New Order. 80-tals video när den är som minst sammanhängande skulle man kunna säga.

Jean-Michel Jarre
@Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.