Idag släppte Bishat den elektropoppiga singeln Under my skin som genast blev en favorit för min del. Det är sångerskans första låt 2017 och följer med den upp Told me som var en av de tre singlar hon släppte 2016.
Jag hejdade Bishat för en kort intervju om nya singeln och hur det var på det låtskrivarcamp för kvinnliga låtskrivare och producenter som hon var på i somras.

Hej Bishat. Hur har sommaren varit för dig?

Den har varit ganska bra, mest jobbat på ny musik förutom en ganska stökig Barcelonaresa…

Du har bland annat varit med i ett låtskrivarcamp för att lyfta kvinnliga låtskrivare och producenter. Berätta lite om det.

Ja det var ett helt grymt initiativ uppstyrt av Cosmos där de under en vecka samlade 51 brutalt grymma låtskrivare och producenter med fokus på att skriva låtar som ska skickas in till Mello men också för att skapa ett starkare nätverk och en gång för alla spräcka myten att det knappt finns några kvinnliga producenter. Många bra initiativ nu för att göra branschen mer jämställd och det är inte en dag för tidigt. Det var en av de bättre kreativa processerna jag har varit involverad i. Det blev en helt annan vibe när man bara jobbade med kvinnor.

Vad tycker du själv är den stora utmaningen med att vara independentartist idag?

Att lyckas haha. Nej men det är det ju oavsett men det kan vara lite ensamt ibland och när du sitter och gör alla delar själv blir det inte lika mycket tid på att skapa musik. Sen är det svårt att synas överallt samtidigt och och det känns lite fortfarande som bokningsbolag, labels, förlag osv förlitar sig på varandra och därför är lite dåliga på att satsa på independetartister. Det blir liksom lite moment 22 om man måste bevisa att man är framgångsrik innan något händer men det är också lite musikbranschen i ett nötskal. Tycker inte det ena är bättre än det ändra, det handlar bara om att göra det som känns rätt för dig som artist, hitta ett bra team och ta det därifrån.

Första singeln för i år. Har du skrivit mycket nytt sedan Told Me?

Jag har nog skrivit ett 40-tal låtar, en del till mig själv och en del som pitchas till andra artister. Det var skönt att få gå in i en bubbla och bara skriva massa. Men nu finns det gott om material i alla fall, nu jag ska bara sy ihop någon slags EP-säck.

Berätta lite om Under my skin.

Jag och Tom Goren hade session och började prata om relationer och jag var mer på humör att göra något lite mer peppigt. Blir ofta ganska mörka låtar när jag har fria tyglar men jag kände mig lite flirtig och lekfull och det hörs i låten tycker jag. Sen skrev vi den rätt snabbt. Den handlar om att ge lite tough love till sin partner som inte riktigt inser vad den har och om hur hård man än försöker vara så har man ändå ett band som är svårt att bryta.

Du är tillbaka i den mer elektropoppiga världen som med debuten Sober på nya singeln (vilket jag älskar). Var trivs du bäst som artist?

Jag trivs bäst när jag inte måste välja, när jag får skriva det jag känner i stunden. Ibland blir det electro pop och ibland mer RnB. När jag börjar försöka tänka ut vad jag ska göra härnäst blir det aldrig bra. Så man får nog leva med att det blir lite blandat från mig men det är alltid mina ord och mina melodier så jag tänker att det ändå finns en rödtråd där.

Lista fem låtar som du lyssnar mycket på just nu.

Lens – Frank Ocean (typ det ända jag lyssnat på sedan hans magiska konsert på WOW)

Sober – Lorde (hela hennes platta Melodrama är helt otrolig)

The Weekend – SZA (Magisk platta)

Say My Name – Tove Styrke (geni pop)

Ms. Right Now – The Endorphins (Sommar vibez)

Bishat
@Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.