Det är nog omöjligt att inte ha en relation till den kända pianoslingan Robert Miles komponerade till sin absolut största hit Children. Enligt Robert tillägnades låten alla som omkommit på vägen hem från olika rave under 90-talet när adrenalinet fortfarande pumpade och man inte var den bästa föraren när solen höll på att gå upp. Bara i Italien hade cirka 2000 människor omkommit i det som kallades ”strage del sabato sera” (Saturday night slaughter) fram tills Children släpptes. Målet med låten var att erbjuda en mer avslappnad avslutning på natten och Children blev snabbt ett världsfenomen på klubbarna när den toppade topplistorna i många länder, och var väl den mest kända av de olika dream house-låtar som släpptes under eran.

Favoriter Apple Music

Själv kom jag i kontakt med Children första gången när jag jobbade på Skivhugget. Singeln spåddes bli en enorm hit efter att ha varit sommarens Ibiza-anthem och vi sålde många kopior av singeln. Under vintern var det ett givet inslag på klubbarna som jag besökte och var väl en av de där låtarna jag alltid ville dansa till.
När jag hörde den under Vi som älskar 90-talet nu i somras slog det min än en gång hur otroligt bra låt det fortfarande är.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011