Karlstadbandet Havet har släppt videon till titelspåret Bipolär från debut-EP:n. Låten är en mörkare och mer punkig sida av gruppen, tydligt färgad av sångerskan Victoria Nilas egna erfarenheter av att ha en bipolär sjukdom.

Nordiska Favoriter

-Samma dag som jag fick bipolär sjukdom på papper åkte Havet till replokalen. Jag var fortfarande i chock och hade nära till gråten. Jag berättade för mina bandmedlemmar och bad dem sedan göra ett syrenljud på synthen sen skrek jag ”fucka ur nu” och tillsammans improviserade vi fram Bipolär. Det är en ”one-take” kan man säga. Jag hade så mycket som behövde ut då. Det är därför texten är ganska repetativ. Men jag tänkte att ju fler gånger jag upprepar att läkare, hemsidor och piller säger åt oss att vi kommer dö, desto starkare kevlar bygger jag upp. Och jag hoppas att fler med psykisk ohälsa kommer ta till sig låten på det viset – som en kampsång. De ska aldrig få se oss dö.

Havet
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011