Public Service Broadcasting – Every Valley (Recension)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Även om album för en tynande tillvaro i en värld där vi konsumerar musik allt mer i lösvikt, blir jag ändå väldigt glad över ett band som Public Service Broadcasting som enbart släpper konceptalbum. Album, som likt filmer, berättar en historia från första till sista spåret. Där man i och för sig kan lyfta ut en låt och lyssna på den separat – som den lysande Go! från senaste albumet Race In Space vars handling utspelade sig kring rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen – men som bäst upplevs i sin helhet.

Med Everly Valley berättar J. Willgoose, Esq historien om gruvarbetarna i Wales. Hur södra Wales gick från en blomstrande industri till strejken under mitten av 80-talet till att bli ett avslutat kapitel i gruvarbetarnas historia.
Även om det just är gruvindustrin som fokuseras på denna gång, finns paralleller till tillexempel Sveriges varvsindustri. Hur något gått från blomstrande till ifrånsprunget och dött.

Likt bandets tidiga album får vi en mix av journalfilmer och radioinslag som berättar historien över bandets musik. Det är imponerande hur bandet får musiken att verkligen förmedla historien likt ett soundtrack utan en film. När framtidstron är hög får vi lättsamt poppigt som på People will always need coal och Progress till att bli mer rockig när strejken sätts in med All Out eller filmisk på They gave me a lamp och Mother of the Village.
Det blir både en spännande historielektion, samtidigt som det blir ett intressant album att uppleva.

Public Service Broadcasting
@Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
8 / 10

Public Service Broadcasting bjuder på ännu en intressant historielektion när de sätter musik till gruvindustrins uppgång och fall med Every Valley.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Share.

Comments are closed.