Ibland möts jag av en positiv överraskning när jag klickar runt på iTunes i detta fallet. Way Out West släppte nyligen ett nytt album efter åtta år av tystnad då Jody Wisternoff och Nick Warren jobbat på varsitt håll i några år. Senast hette albumet We Love Mahcines, som jag fortfarande regelbundet lyssnat på låten Survival ifrån, samt FM Attacks fantastiska remix på titelspåret. Det nya albumet heter Tuesday Maybe och är det femte i ordningen.

Way Out West slog igenom med singlarna Blue och The Gift i slutet av 90-talet, samt att de bland annat gjorde en sjuhelvetes bra remix på Salva Mea med Faithless. De har efter det skaffat sig en trogen följare av fans som gillar deras ganska storslagna kombination av house och breakbeats. Tyvärr har de dock aldrig riktigt slagit igenom för den stora massan och här i Sverige är vi väl mer bekanta med en känd festival än just gruppen med samma namn.

Att säga att det nya albumet är helt nyskapande för bandet är kanske att ta i en smula. Vi kommer känna igen element från gruppens tidigare album löpa igenom den nya skivan. Men för mig som verkligen älskar Way Out Wests sound så är detta ett mycket trevligt återbesök i Wisternoff och Warrens värld av klubbmusik. Det är produktionsmässigt klart mycket mer välarbetat än mycket annat nytt där ute och produktionen sträcker sig från de klassiska breakbeatsen till stråkar och sång. Från filmiskt vemodigt till det mörkare och tyngre. Bland de fem sångarna på albumet är det värt att nämna att de bjudit in svensken Krister Linder att sjunga på Closer.

Om en klubb skulle ha någon form av soundtrack, så skulle jag nog säga att Tuesday Maybe passar riktigt bra som ett sådant. Så klicka igång och hör hur riktigt bra klubbmusik kan låta 2017.

Way Out West
@Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow
8 / 10

Vi känner igen de klassiska breakbeatsen och stilen. Men det är få artister som gör så välgjord klubbmusik som just Way Out West.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.