Simon Zion var en av de klara favoriterna i Idol 2015. Han höll sig till finalen där han åkte ut på en tredjeplats mot Martin Almgren och Amanda Winberg.
Efter Idol släppte Simon debut-EP:n Where Do We Go From Here i början av 2017. När Capitol (som han signats till) sedan omorganiserades fick han frågan om han ville stanna kvar och vänta tills allt var på plats eller gå sin egen väg. Han gjorde som många andra artister och bestämde sig för att släppa sin musik på egen hand.

Popmuzik Podcast

Första singeln med Simon som indieartist blev Ego Avenue. En låt som till stor del handlar om just artistlivet och musikbranschen. Att kanske inte helt står för hur branschen är men ändå vara en del av den. Samt varför man visar upp en viss bild av sig själv som artist på bland annat sociala medier.

”Jag hade lyssnat väldigt mycket på en kille som heter Francis and the Light på sistone och längtat efter att göra något mer elektoniskt. Jag kände att jag behärskade det akustiska medan det elektroniska kändes nytt och spännande. Jag var som en liten pojk som ville ha en ny leksak att leka med. Haha.”

Simon åkte till Los Angeles i början av våren för att skapa ny musik. Det var faktiskt hans fru Annica som sa åt honom att han skulle åka.
”Hon hade fått likt en uppenbarelse en natt att det fanns billiga resor till Los Angeles och tyckte jag skulle åka dit.”

Simon kollade runt efter en producent som var verksam i Los Angeles via sitt kontaktnät på Facebook. Han hittade David Mårtensson som han kontaktade.
”Vi bestämde att vi skulle ha en session ihop och det klickade väldigt bra mellan oss. Han var väldigt orädd av sig. David gillade mina referenser och vågade fullfölja min vision, utan att tänka vad som var gångbart eller inte.”

Tillsammans spelade de in en knippe låtar under de sex veckor Simon var i Los Angeles där då Ego Avenue var en av dem.

-Är Ego Avenue en bra indikation på hur resten av EP:n kommer att låta?

”Ja det är det. Jag tillåter mig faktiskt att vara ännu mer kommersiell än denna på en av låtarna. Det är alltid kul att göra saker jag inte gjort förr.
På andra låtar skriver jag mycket om det här med att vara cool. Vem man håller upp en image för? För min del känns det så passé.”

-Vad tycker du är utmaningen med att vara indie?

”Det är mer jobb att få ut musiken. Jag hade tillexempel aldrig hört talas om Submithub innan. Jag tycker det är roligt att man får ett direkt gensvar på det jag gör.
I framtiden ska jag nog se över om jag kanske ska ta hjälp av en person som är bättre på att få ut musiken än vad jag är. Men det känns som vi gjort ett bra jobb med singeln än så länge. Varje dag kommer det nya grejer och jag hoppas att vi inte nått peaken än vilket är spännande.”

-Vad händer i framtiden?

Under sommaren blir det en del spelningar och ganska mycket ledigt för att åka och hälsa på föräldrarna i Finland och svärföräldrarna i Norrland.
Efter det blir det en ny tripp till Los Angeles för att fortsätta jobba där.
Sedan får jag som sagt planera om jag och Annica ska göra allt själva med nästa släpp eller om vi ska ta in hjälp utifrån. Jag vill verkligen att Sverige ska få höra många av de låtar som kommer att släppas. För jag tror de kommer funka bra i det här avlånga landet. Om jag får vara lite kaxig, haha.

Simon Zion
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.