Det svåra med att hitta ett album

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Även om jag inte spottar ur mig recensioner av album och EP:s så försöker jag regelbundet skriva minst en i veckan. Det brukar ju faktiskt bli lite mer än det vilket är roligt känner jag.
Det svåra är dock att hitta albumen jag vill recensera. I dagsläget använder mig av sidan Kritiker eller iTunes för att hitta de senaste albumen. Jag måste göra det. För finns det en sak Spotify är helt värdelöst på, så är det att lista nya album och EP.

Spotify är väldigt mycket det som iTunes var från början. Att man bara lyssnar på låtar i lösvikt. Det är absolut en bra sak för mig. Jag lyssnar helst bara på lösa låtar, så för mig är Spotify ett grymt format. Men. OM du vill ha koll på hela bilden. Ett helt album. Då är det nästan omöjligt att veta var du ska börja leta.

Går du igenom sidan Nya Releaser på Spotify får du upp en hel del omslag. Men då allt är uppradat utan någon som helst förklaring mer än just omslaget, måste du själv veta att Inspired med Miley Cyrus är en singel medan Ti Amo med Phoenix är ett album. Det enda sättet att veta skillnaden är att klicka in på varje omslag för att se om det är ett spår eller tio.
Vet man att den och den artisten släppt ett album eller EP är det ju väldigt lätt att hitta. Men oftast har jag inte direkt stenkoll på just album. Sedan blir det inte lättare av att många låtar som släpps inför ett album faktiskt har albumets omslag. Klickar du sedan in visar det sig att det bara är en låt bakom omslaget. Lagom hopplöst.

Nu måste jag först gå till antingen Kritiker och kolla igenom nyheterna där, eller starta iTunes där de faktiskt listar nya album och EP för sig.
Det hade dock varit väldigt fint om Spotify kunde skapa en sektion för just Album och EP eller åtminstone ha en informationsruta vid alla omslag i Nya Releaser där man enkelt kan se hur många spår det döljer sig bakom omslaget.
Även om Spotify byggs på enskilda låtar och spellistor, så vill man ibland lyssna på ett helt album. Det vore som sagt käckt om Spotify ville underlätta detta en smula. För det görs ju fortfarande albumspår som är bättre än singlarna och det vore dumt att missa dem.

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.