Nostalgi: Duran Duran – Ordinary World

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry


När jag var liten var min systers stora favoritband Duran Duran. Jag mins att jag älskade The Reflex när vi såg konsertfilmen Arena och det animerade vattnet som forsade ut från ena skärmen under numret var så coolt. Det var TV-effekter anno 1984 det.

Men det var inte förrän 1992 som jag verkligen fastnade för en låt med Duran Duran.
Det är något med gitarrspelet i inledningen av Ordinary World som gör den låten väldigt speciell. De är verkligen karakteristiskt för just den låten och så snart man hör den vet man att det är just Ordinary World. Att låten sedan har en av de starkaste refränger gruppen släppt ifrån sig gör ju inte saken sämre.
Låten gjorde att gruppen fick tillbaka lite av den forna glans de förlorat efter 80-talet och skulle väl i dag ses som en av deras absolut bästa.
Sedan skulle jag väl inte säga att resten av The Wedding Album som släpptes året därpå var i nivå med singeln dock. Dess typiska 90-tals produktion väl inte åldrats med värdighet om jag skulle vara ärlig. För mig dröjde det ända till gruppen samarbetade med Mark RonsonAll You Need Is Now 2010 som jag kände de blev intressanta på riktigt igen.
Men fortfarande. Ordinary World är verkligen ett mästerverk till poplåt.

Duran Duran
@Facebook

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.