När jag var liten var min systers stora favoritband Duran Duran. Jag mins att jag älskade The Reflex när vi såg konsertfilmen Arena och det animerade vattnet som forsade ut från ena skärmen under numret var så coolt. Det var TV-effekter anno 1984 det.

Popmuzik in Dolby Atmos

Men det var inte förrän 1992 som jag verkligen fastnade för en låt med Duran Duran.
Det är något med gitarrspelet i inledningen av Ordinary World som gör den låten väldigt speciell. De är verkligen karakteristiskt för just den låten och så snart man hör den vet man att det är just Ordinary World. Att låten sedan har en av de starkaste refränger gruppen släppt ifrån sig gör ju inte saken sämre.
Låten gjorde att gruppen fick tillbaka lite av den forna glans de förlorat efter 80-talet och skulle väl i dag ses som en av deras absolut bästa.
Sedan skulle jag väl inte säga att resten av The Wedding Album som släpptes året därpå var i nivå med singeln dock. Dess typiska 90-tals produktion väl inte åldrats med värdighet om jag skulle vara ärlig. För mig dröjde det ända till gruppen samarbetade med Mark RonsonAll You Need Is Now 2010 som jag kände de blev intressanta på riktigt igen.
Men fortfarande. Ordinary World är verkligen ett mästerverk till poplåt.

Duran Duran
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.