Intervju: Uppsalabandet Arsadi debuterar med singeln Green Walls

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Gruppen Arsadi från Uppsala debuterar idag med singeln Green Walls, som bjuder oss på behaglig mix av soulig pop, som klippt och skuren för radio och våra spellistor.
Jag skicka över lite frågor till killarna som de snällt svarade på:

Vilka är Arsadi?
”Arsadi är ett popband från Uppsala som består av Anthony Bachtiar på sång och klaviatur, Feria Hikmet och Nils Öberg på växelvis bas och gitarr och Pedram Effati på trummor.

Arsadi började egentligen som ett soloprojekt för sångaren Anthony Bachtiar redan vintern 2015, för att senare bli ett 4-mannaband i oktober 2016. Det var tydligt att det var en del som saknades innan och det är först senare de tre övriga slöt upp som det har börjat hända saker.”

Hur träffades ni?
”Anthony, Pedram och Feria spelade i ett coverband (VLNB) tillsammans mellan 2012 och 2015, så när Anthony letade efter bandmedlemmar kändes det givet att han skulle fråga dem. Sen sjunger Anthony och Nils i samma kör och Anthony vet hur musikalisk och grym Nils är så det kändes självklart att ha med honom också.”

Hur är Uppsala som popstad?
”Uppsala är en ganska bra popstad ändå, trots att det ligger så nära Stockholm som drar alla artister. Både Katalin, UKK och Svandammshallarna drar ju många event, men en stor del av musikscenen värdas av nationerna. Utan dem hade det varit mycket svårare att få speltid tror vi. Det är mycket kultur inom studentvärlden och det finns väldigt många som brinner för kulturarrangemang, som att styra upp musikkvällar, spex och teater. Sen vet vi att det finns många andra duktiga band och artister i den här stan som vi kan snacka med och lära oss av.”

Vad inspirerar er som band?
”Det är lite det som är tjusningen med oss, alla vi fyra har ganska spretig musiksmak och lyssnar på olika genrer. Allt ifrån smetig indiepop och tight funk till komplex jazz och len soul. Sen tar vi med oss det när vi repar för att smälta ihop det till ett unikt sound och framförallt lättsmittat sväng.

Vi älskar att spela live, det är det vi brinner för. Att kunna omfamna och få med sig publiken med ett pulserande ’groove’, varm sång och skarpa gitarrsolon, sånt går vi igång på. Så vårt främsta mål är att bli ett fantastiskt liveband, sen får resten komma lite som en bonus.”

Berätta om debutsingeln Green Walls.
Green Walls skrevs av Anthony redan under hösten 2014. Den handlar om hur saker omkring en, saker som man ser eller hör, som musik, bilder eller till och med färger kan påminna en om en gammal förlorad kärlek som man egentligen bara försöker glömma.

Låten spelades in på lite olika ställen men till största del i Karlstad hos Youth Recordings tillsammans med Filip Sjögren (som bla. har producerat Monte Nour och Actor!) under andra halvan av 2016, och även Kenneth Eriksson (Ellen B och Negussie/Eriksson) har skött större delen av mixandet och mastrat låten i Sollentuna.”

Vad kan vi förvänta oss från er i framtiden?
”Ni kan förvänta er ett otroligt taggat och förhoppningsfullt ’upcoming’ band som gör allt för att publiken ska få en grym upplevelse. Vi har fyra kommande spelningar i Uppsala nu i vår och sommar och planerar spelningar i både Karlstad och Stockholm inom en snar framtid.

I sommar kommer vår uppföljande singel Love Should Be Like som vi nyss var och spelade in i studion för att sedan följa upp med en EP i höst. Ni hittar all info om spelningar och släpp på våra sociala medier.”

Hur kommer ni fira släppet?
”Vi har en spelning den 4/5 på V-dala nation i Uppsala som blir lite av ett release-gig för oss. Sen är det ju Valborg också där vi efter all jobb med den här singeln kan släppa loss lite. Men kom gärna och fira med oss den 4e maj! Försök att stå stilla utan att groova med till vår svängiga musik, vi satsar våra arma studiebidrag på att det inte kommer gå, deal!?.”

Arsadi
@Facebook


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.