Artisterna i Så Mycket Bättre 2017

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Idag presenterades den sista artisten inför årets Så Mycket Bättre.
Moneybrother (Anders Wedin) fick ta plats bredvid Sabina Ddumba, Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Uno Svenningsson, Eric Saade och Icona Pop.
På papperet ser det fantastiskt ut. Bra mix av artister, även om vi inte fick med någon rockartist i år heller vilket jag tycker är synd för helheten. Men jag älskar att just Uno Svenningsson är med, i och med att han är en stor personlig favorit. Sedan tror jag Sabina Ddumba kommer att få en mycket fin presentation av sig som artist inför hela svenska folket tack vare detta. Det är hon definitivt värd, trots att hon bara har ett album i bagaget. (Här tänker jag magiska tolkningar).
Sedan är det kul att Kikki Danielsson är med, vars långa karriär är så mycket mer än Papaya Coconut och Bra vibrationer, plus att jag kan tänka mig hon är helt magisk på att berätta sin livshistoria.

Även om det är starka och spännande namn, hoppas jag innerligt att fokus i år kommer att vara på just starka tolkningar. Det har varit lite av programmets akilleshäl de senaste säsongerna. Även om de bjudit in spännande namn till programmet som fått mig att bli sjukt pepp inför säsongen, så har de inte riktigt levererat. Det har liksom bara blivit Så mycket mellanmjölk istället för bättre.
Kanske är det just artisterna som är problemet där. Att de är för lite dynamik mellan dem och bristen på variation gör att allt bli samma-samma. Det finns alltid något som sticker ut, men sällan så att det funkat hela säsongen.

Men med årets namn tror och hoppas jag att vi får fokus på just tolkningarna. Att de gör bra versioner av varandras låtar som både lyfter dem och gör att programmet hittar tillbaka till 2012, som för mig var seriens gyllene år.
Ska jag vara riktigt ärlig så var egentligen förra säsongen ett bevis på att programmet behöver hitta en ny glöd. Kör de allt på rutin även i år och inte vill lyfta artisterna och låtarna eller ens programmet, då är detta bara en anledning för TV4 att dra in reklampengar istället för att vilja göra ett bra program. Tittarsiffror är en sak, men gör man saker slentrianmässigt så blir det sällan roligt, och Så Mycket Bättre har gått på tomgång ett par år nu.

Jag är med andra ord försiktigt optimistisk till årets säsong, men kan inte låta bli att känna mig hoppfull när jag ser namnen.
Hoppas. Hoppas. Hoppas.

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.