Intervju: Pawl berättar om nya singeln Young & Faded

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Idag släpper producenten Pawl från Stockholm nya singeln Young & Faded och med det följer han upp Your Love Shot Me Down från i fjol. Resultatet är en läcker klubblåt som mixar poppig sång med tunga beats. Så detta passar min smak som handsken.
Jag slängde iväg en knippe frågor till Pawl om nya låten.

Hej Pawl. Läget med dig?
Hej Johan, jag mår fantastiskt just nu och ser verkligen fram emot att få dela med mig av lite ny musik idag.

Vad fick dig att börja producera?
Jag växte upp med musik & dans överallt runtomkring mig, speciellt mycket hemma. På så vis kändes det helt naturligt för mig att börja spela själv. När jag väl började producera var jag fokuserad på att skapa musik ämnad åt dansgolv och klubbar, framförallt house. Den senaste tiden har jag däremot rört mig mer mot ett “popigare” sound anpassad för både en bredare publik och andra forum än nattklubbar.

Ny singel ute idag. Berätta lite om arbetet med Young & Faded.
Young & Faded kom till väldigt spontant när jag, Jimmy Burney och Adam Ben Yahia skrev tillsammans i en studio i Los Angeles. Jimmy nynnade på slingan ”I like I like I like I like” och därefter gick det ganska fort från att vara en skiss till en färdig låt. Låten handlar i stort sett om frihet och att leva i nuet. Det händer ofta att man tänker för mycket, jagar upp sig på saker som egentligen inte är något. I värsta fall glömmer man till och med bort den ursprungliga glädjen som varit orsaken till att man gjort sina val från första början. Ibland måste man låta sig själv backa tillbaka ett par steg för att hitta den där råa, ursprungliga glädjen och inspirationen.

Hur kom du i kontakt med Jimmy Burney förresten?
Jimmy var i Sverige i en vecka 2012 och jobbade i en studio intill min då han hörde musiken som kom ut ur mitt rum. Han knackade på och kommenterade om hur ”dope” det lät. Sedan dess har vi skrivit ihop många gånger när jag varit i Los Angeles.

Vilket skulle vara ett drömsamarbete i framtiden?
Sia.

Vad är din styrka på dansgolvet som DJ?
Det bästa med att spela på klubbar och festivaler är möjligheten att få bjuda publiken på en oförglömlig show som finns kvar i minnet långt efteråt. För mig handlar det inte bara om musiken som spelas, det handlar om hur den spelas. Även om man känner igen musiken så vill jag alltid skapa en helt ny resa av känslor och intryck med hjälp av allt från skivspelarna till videoprojektioner och ljus.

Om vi vill dansa till ditt DJ-set, vart tar vi oss då i det närmaste?
Just nu planeras det intensivt inför sommarens resor och spelningar. Mitt bästa tips är att hålla noga koll på mina sociala medier under den närmaste tiden för att se vilken spelning som passar just dig bäst.

Vilka artister är stora inspirationskällor för dig?
– Sia, The Weeknd, Calvin Harris, Selena Gomez mfl.

Nämn tre låtar som du tycker är extra grymma just nu.
Maitre GimsLoin
JeremihLondon
Mr. ProbzTill You’re Loved

Pawl
@Facebook

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.