Premiär i Being Blogged NYJohan Airijoki från Gällivare släppte 2015 det hyllade albumet Vissa saker måste brännas.
Nu är han tillbaka igen med singeln Valphjärta, som är första smakprovet från hans kommande album Allting kommer att bli bra som släpps den 7:e April. Valphjärta och B-sidan Repisvaara 18 är inspelade i Heart of sound studion tillsammans med musikerna i Malmfältens Rockklubb och producerad av Axel Andersson som tidigare arbetat med Skator och Sofia Jannok. Med på Valphjärta sjunger även Frida Johansson som är en av musikerna i bandet Säkert!

DOLBY ATMOS

Idag har Valphjärta premiär här i bloggen och Johan berättar om singeln:

”Jag skrev Valphjärta i min replokal i Gunillaskolan i Malmberget. I samma klassrum där jag själv har gått i fjärdeklass. Skolan ska rivas. Hela samhället ska rivas i takt med att järnmalmen som ligger under Malmberget bryts. Att skriva musik i ruinerna av sin barndomsstad känns märkligt. Men det finns även en tröst i att göra något kreativt och förmedla en historia från en plats som är på väg att försvinna.

Valphjärta är det mesigaste låten på skivan om alla låtar på den kommande skivan var personer i ett klassrum skulle Valphjärta bli mobbad av de andra låtarna.

Valphjärta handlar om att försöka vara öppen med sina känslor. Som man och speciellt som norrländsk man har jag fått lära mig att stå pall och hålla upp en fasad. Man ska vara tuff, stark, och inte känna efter så mycket. Men jag tror att alla bär ett osäkert litet valphjärta inom sig. Med den här sången ville jag visa mitt valphjärta.”


Johan Airijoki
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011