Anton Alvin är Göteborgaren bakom det bristfälliga artistnamnet FLAWS. Men musiken visar dock inga brister. Han levererar snygg elektronisk r&b och imponerade på mig med nya singeln Prove Me (Wrong) som släpptes idag.
Jag avfyrade några frågor mot FLAWS som han svarade på här:

Följ på Apple Music

Hej FLAWS. Vem är du?
Jag heter Anton Alvin. Jag skriver låtar, producerar musik. FLAWS är mitt soloprojekt och jag är superglad och löjligt stolt över att få släppa ny singel. I övrigt har jag också grundläggande kunskaper i Officepaketet.

Vilken är din främsta brist?
Jag har Sveriges absolut tristaste Tinderprofil.

Ny singel ute idag! Berätta om Prove me (wrong).
Prove Me (wrong) är en låt som vuxit på mig. Skrev den för rätt längesen, tyckte först att den var rätt dålig.
Sen har det där förändrats lite, och nu tycker jag att den angränsar till bra. Jag har senaste tiden varit inspirerad av en del dub och dancehall. Märklig referens kanske, men tycker på nåt sätt att det speglas i låten. Den är straightare och förhoppningsvis lite mer dancy än det jag släppt tidigare.
Den handlar om nya chanser, och att första intrycket inte alltid är sanning. Kanske lite om grusade förhoppningar också.
Prove Me (wrong) är inspelad i Svenska Grammofonstudion.
Jag har producerat den ihop med György Barocsai (Bob Hund, Mattias Alkberg, Two Year Vacation osv) och den är mastrad av Hans Olsson Brookes (Looptroop rockers, Division Of Laura Lee, Timo Räisinen)

Ett år sedan förra singeln. Vad har du haft för dig?
Ja vad hände egentligen? Förra singeln var en sån resa, och det händer fortfarande superroliga grejer med den. Den spelas i olika länder, och folk hör av sig om remixer och samarbeten. Den öppnade dörrar va.
Tror kanske att jag känt att soundet blev lite cementerat, och försökte skriva i samma ton, trots att min inspiration fanns på andra håll. I ny musik.
Har du hört nya Sampha-plattan? Bäst. Eller Solange? Också bäst.
Men nu har jag på nåt sätt samlat mig igen och den här gången är jag nog mer förberedd på nåt sätt. Lite annan typ av utgångspunkt kanske. Ska vi kalla det medveten pretention?

Gillar den gula stilen på nya omslaget, varför blev det just den bilden?
Jag gillar också den stylen. Rätt ful på nåt sätt. Det är från en bensinmack på Hisingen. Vi drack bränt kaffe, snackade hamnen och hade det OK i flera timmar.
Amanda Elsa Larsson som plåtat är ju också nåt slags geni, så det var inte speciellt svårt för mig liksom. Svårare för Amanda att få mig att inte bränna av mitt patenterade ansiktsuttryck. Nån slags FLAWS-take på Blue Ice (Zoolander-referens).

Göteborg är ju mycket indie och rock i första hand. Men hur är stadens r&b-scen?
Det är ju grymt mycket som händer i Göteborg. Jag har hört den referensen tidigare, att det är mest rock. Men upplever det inte alls så! Här finns otroligt mycket feta grejer utanför rock- och indiegebitet. Det finns ju såklart gitarrband också, men det är ju en del av ett väldigt spännande musikklimat.
Nedan följer en liten lista jag knåpat ihop.

Annelie
Aurelia Dey
Amanda Elsa Larsson
Water Boogie System
I Grow Paper Wings
Blue House
Emilie De Paula
Maja Gödicke
Kristina Issa
Lofot

OCH TUSEN TILL

Vad händer för dig nu under våren?
Det är supermycket som händer. Vi håller på och bokar turnén. Jag har en tysk bokare som är grym och styr upp jätteroliga saker. Vi ska spela en del i just Tyskland och har lite på G i Norge och Danmark.
Ska spela i Sverige också såklart. Men det är lite ospikade planer än så länge. Så, håller lite low key angående de spelningarna.

Slutligen, hur firar man släppet av singel nummer två?
Vi kommer ha lite fest på ett ställe som ligger i mitt kvarter. Det finns lite spelautomater och ibland går det bra att röka inomhus. Vi blir ett gött gäng. ”Pizza” och ljummen, avslagen stor stark åt alla. SEN I VÅR SKA JAG HA MEGAFET RELEASEFEST PÅ ETT HIPPT STÄLLE. Hej hej.

FLAWS
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011