Austin Mahone började sin karriär med att ladda upp låtar som han framförde på YouTube 2010. Bland annat gjorde han en cover på Justin Biebers jullåt Mistletoe som blev viral och stärkte hans namn som artist.
”Jag var en ganska uttråkad småstadskille som ville ha något att göra. Jag hade sett olika artister släppa låtar via YouTube och kände att jag också ville göra det, vilket växte till något riktigt stort.”

Favoriter Apple Music

Redan tidigt i karriären gjorde Austin samarbeten med bland annat Flo Rida och Pitbull. Den senare var med på låten Mmm Yeah från 2014 och även nu senast på låten Lady som var med på mixtapen ForMe+You som släpptes vid nyår 2016.
”Sedan kommer jag även vara med på en av låtarna på Pitbulls kommande album som släpps i Mars,” berättar Austin när vi snackas vid över telefon.
Lady är en cover-tolkning av Modjos klassiker från 2001, som Austin poppat till med sitt r&b-sound och gjort mer till sin egna låt.
”Jag tycker det är en riktigt bra låt och sedan kändes det bra att få jobba med Pitbull igen så vi såg till att det blev så.”

Mixtapen, som är hans andra, är en samling av åtta låtar som mixar pop med r&b och även bjuder på en del samarbeten med bland annat Juicy J och 2 Chainz.
Det jag tyckte var lite coolt med releasen var att han faktiskt bara släppte den utan någon direkt förvarning.
”Ja, jag hade väldigt lite promotion inför releasen och valde att släppa den så den fick sköta sig själv mer eller mindre. Men reaktionerna har varit riktigt bra och jag har fått en hel del nya fans tack vare skivan.”

Just nu är Austin i studion för att äntligen sammanställa sitt debutalbum. Han har ju förutom sina två mixtapes släppt EP:na Extended Play (som enbart släpptes i Japan) samt The Secret som kom 2014.
”Ja, nu ska jag sitta och skriva nytt material. Jag jobbar tillsammans med olika producenter och försöker komma på nya idéer till låtar. Sedan ska vi försöka få till en liten turné under våren, så det ska bli kul.”

Här kan du höra ForMe+You

Austin Mahone
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011