Premiär i Being Blogged NYJörgen Thorsson är kanske mest känd som skådespelare från bland annat serien Bron, Äkta människor och filmen Monica Z.
Men han släpper även musik och har några album i bagaget, senast var Stockholm Heartbreak från 2013. För en månad sedan släppte han singeln Fan Livet som var första smakprovet på kommande albumet med samma namn.
Idag är det dock dags för singel nummer två att ha premiär här i bloggen. Krossa mig heter låten och är en duett med musikalartisten och skådisen Lisette Pagler.

Svensk Pop Apple Music

Hur kommer det sig att du och Lisette Pagler samarbetar?
Åh, enkelt. Har sprungit på henne på Stadsteatern i Stockholm en del och alltid tänkt det vore kul och göra nåt ihop. Så nu när det fanns läge för en duett på skivan var det självklart. Och när jag hör resultatet känns det så bra. Hennes röst får liksom mig att låta bättre än vad jag egentligen gör. (Jörgen skrattar). Och låten kan nu tolkas som en parrelation, det ger en extra dimension till texten, alla de rädslor och förhoppningar man kanske inte vågar säga till varann kan nu få komma fram i en sång.

Texten? Krossa mig?
Ja. Nä men jag har en ganska rik historia av att bli dumpad. Eller att det bara inte går. Jag kommer krossas under alla känslorna och förväntningarna på den sociala konstruktionen som tvåsamhet är. Jag kommer att börja bete mig konstigt i det, sluta mig som en mussla, för att sen vilja ha all kärlek i världen, för att sen vilja vara ifred för att sen vilja va nära. Det är fruktansvärt. I det spelet som uppstår där – krossas jag. Du kommer vilja gå. Eller jag kommer till slut bete mig så undflyende att du måste gå. Men fram tills dess är det oftast lika läskigt som fantastiskt.

Det låter lite Mark Knopfler över Krossa Mig?
Haha… Det är producenternas, Andreas Dahlbäcks och Mikaela Hanssons, genidrag. Min demo hade visans bygge. Så jag fick en chock – en positiv chock när jag fick förslaget. Då gäller det att hålla sig vidöppen och slänga demon på sophögen. Så går det när man jobbar med de bästa. Man måste va redo att kunna kasta allt man har och skissa nytt. Det behövde jag ju inte riktigt, men att hålla mig öppen är nåt jag försöker värna, särskilt som jag har en tjurskalle som lurar också. Men I love it. I Krossa mig möts flera element jag gillar. Vintagesnygg gitarrslinga mot ganska naiv sångmelodi mot en synthig bakgrund. Och vi var ju bara tvungna att ha flera minuter gitarrsolo, av Petter Näse, det bara ledde dit. Och jo, den är jättelång, men jag kommer ändå inte köra den på mellon.

Jörgen Thorsson
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011