Idag är vi i Växjö. När vi kom hit hade våren kommit före oss och våra vinterjackor kändes lite för tjocka för den varma solen som stekte över staden. Men skönt med vårkänslor!
Nu sitter vi i ett konferensrum på hotellet och ska lyssna igenom veckans låtar. Här är mina tankar om dem.

I Can’t Go On
Artist: Robin Bengtsson
Låtskrivare: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg

Mycket synthig och funkig inledning på I can’t go on. Väldigt ögonblicklig och bra driv i låten. En tydlig kontrast till Benjamin Ingrossos funkiga låt från förra veckan. Då den byggde mycket på den klassiska soul-funken är denna mer rakt igenom modern. Kanske att låten är lite repetitiv efter ett tag, men dess klistriga melodi är definitivt en styrka på tre minuter.
Känns definitivt som en hit både i tävlingen och på Spotify.

Snurra min jord
Artist: Krista Siegfrids
Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares

Helt klart en stor skillnad mellan energin från Faller i fjol och årets Snurra min jord. Den är lite mer pop-sansad i år och inte lika schlager-flörtig.
Det är som en light-version av en Kylie-låt. Produktionen i refrängen är snygg och har ett bra klubb-beat som tilltalar mig. Versen är mer typisk Melodifestivalen dock. Men det är absolut bra för Krista att få visa upp att hon är mer än schlagerpop i Sverige.

Kiss You Goodbye
Artist: Anton Hagman
Låtskrivare: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback

Den söte pop-killen Anton Hagman tar sin Shawn Mendes-liknande gitarrpop till melodifestivalen med Kiss you goodbye. Det är lättsamt med en stark refräng som jag tror kommer få tonårsflickorna på fall och även deras mammor.
Detta kommer definitivt att bli Antons stora genombrott på mer eller mindre alla plan känns det som.

Gravity
Artist: Jasmine Kara
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jasmine Kara

Det låter väldigt mycket Sia över detta. Jasmine har lånat snyggt från Titanium på låten och den bygger på mäktiga trummor och ganska snyggt arrangemang måste jag säga som övergår till ett mer klubborienterat driv. Det kan nog få en del extraröster på grund av att det känns bekant. Samtidigt är det lite anonymt på ett sätt då den oftast går ner i tempo så snart det känns som den ska komma igång. Men det tas igen på ett bra avslut.

Boogieman Blues
Artist: Owe Thörnqvist
Låtskrivare: Owe Thörnqvist

Vi får klassisk boogie med Thörnqvist. Det är svängigt och jag kan tänka mig att den äldre generation kommer gå igång på detta. Han får till och med in lite varmkorv boogie i låten.
Det är charmigt och roligt avbräck, men väldigt chanslöst i tävlingen.

Crucified
Artist: Bella & Filippa
Låtskrivare: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs

Detta kommer gå långt på lördag. Det är en poppigare First Aid Kit med två tonåringar. Refrängen är sjukt smittsam och arrangemanget med folkinstrumenten och stråkarna är oförskämt snyggt skulle jag säga. Isabella och Filippa har snygg stämsång och detta är lite av en sådan låt som borde tilltala mer eller mindre alla. Både de som gillar det folk-poppiga, det rent poppiga.

Gotta Thing About You
Artist: The Fooo Conspiracy
Låtskrivare: Robert John ”Mutt” Lange, Tony Nilsson

80-tals pop med Sveriges största pojkband. Skulle nog säga det är det mest poppiga killarna gjort i sin Maroon 5-stil. Det ska bli spännande att se hur detta funkar på scenen och live dock, det är väldigt mycket text som ska forceras, men antar att kören ska få arbeta också.
För mig är det absolut en stark poplåt killarna fått fram, och detta kanske kan får FO&O att bli ännu bredare utanför sina trogna Foooers.

Detta var nog den starkaste veckan låtmässigt måste jag säga. Ska jag välja fyra låtar i topp denna vecka så skulle jag säga:

Crucified – Bella & Filippa
Gotta Thing About You – The Fooo Conspiracy
Kiss You Goodbye – Anton Hagman
I Can’t Go On – Robin Bengtsson

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.