Vid årsskiftet släpptes singeln Add a little fire med 15-åriga sångerskan Nova Miller . Låten användes även i TV-programmet Kungahuset 9-5 som visades i TV4.
Här kan ni läsa en intervju med Nova om arbetet med låten, samt lite om framtiden.

DOLBY ATMOS

Hej Nova, vad har du för dig idag?
Hej! Idag har jag varit i skolan, jag hade matteprov… inte så kul men jag tror att det gick bra. Nu känns det bra igen, för nu har jag repeterat inför mina kommande uppträdanden.

Berätta lite om Add a little fire .
För mig så handlar låten om hur lätt det är att överanalysera kärlek och såhär i efterhand var jag kanske själv, då den skrevs, förälskad i någon. Budskapet i låten är “go with the flow” och se vad kärlek och nya möjligheter kan ta en.

Den är ju ledmotiv till Kungahuset 9-5, på vilket sätt kändes det som en perfekt låt för programmet?
Det som är bra med låten är att den är upptempo och modern vilket inte är det första man tänker på när man tänker på kungafamiljen. Jag tror låten valdes för att den har potentialen att ge kungafamiljen en annan vibe än vad vi är vana vid.

Hur fick du frågan att ha med en låt i programmet?
Det var faktiskt min manager Lolene som pratade med producenterna till programmet. Jag är så tacksam att jag har ett team som alltid backar mig.

Berätta om ditt samarbete med Disney och det kommande programmet där?
Jaa, jag vet det är sååå spännande! Jag är verkligen en Disney-fan. Vet inte om ni har sett det men jag gjorde en intervju för Disney med Amy Diamond som man kan kolla in på Disney Channels hemsida.
Ni borde hålla koll på Disney för jag kan avslöja att det kommer saker där med mig, men just nu kan jag inte säga mer än så, haha!
Sen har jag varit i USA en hel del också, som ni kanske sett på mina sociala medier? Jag är nämligen med i audition för uttagningen till High School Musical 4 . Vilket är fantastisk chans för mig som svensk och ny artist i branshen. Det känns så himla bra, jag är jätteglad för den chansen.

Hur går det med arbetet med den kommande EP:n?
Jag kommer vara i studion väldigt mycket den kommande månaden och planen är att släppa EPn till sommaren. Jag har jobbat hårt med det här sen jag var 12 år vilket är bra eftersom det har gett mig möjlighet att testa mycket olika sound och utveckla mig själv som artist.

Vad inspireras du av när du skriver låtar?
Helt ärligt, allt som händer i min vardag. Jag skriver ofta ner småsaker som jag kan inspireras av, det kan vara vänner, mobbning, Stockholm, för mig finns inspirationen överrallt, det som är viktigt för mig är att alltid ha ett positivt budskap men jag vill också förmedla att det är mänskligt att vara sårbar. Jag menar, vi är människor inte robotar, vi har känslor och det är fint. Att skriva låtar för mig är ett sätt att bearbeta mina egna känslor.

När får vi höra nytt material från dig?
Håll utkik under våren ;-)

Hur kombinerar du skolan och musiken på bästa sätt?
Min skola stötar mig jättemycket eftersom det är en musikskola. Dem ger mig läxor och komplement uppgifter så jag kan ta igen det jag har missat, till exempel när är och jobbar i USA eller är ute på gig i Sverige till exempel vecka 8 så kommer jag uppträda flera gånger i veckan på Åhlens City i Stockholm. Ibland kan det var lite jobbigt, att jobba så mycket och gå i skolan samtidigt, men jag får ta det eftersom musiken betyder allt för mig och jag jobbar hårt för att uppnå mina drömmar. Att vara artist är vad jag vill och det motiverar mig att kämpa igenom skolan.

Bortsett från musiken, vilket är ditt favoritämne?
Jag tycker om engelska väldigt mycket, sen tycker jag också om idrott, jag är en aktiv människa haha.

Nämn tre låtar som du gillar extra mycket just nu.
Old School Urban Cone
Everything is Yours Kehlani
Let Me Explain Bryson Tiller
Just nu har jag kommit in i en period där jag lyssnar på mycket på låtar som har mycket bas i sig och produktionen är i fokus, något som jag försöker ta med mig in i studion själv. Just nu är artisten Kehlani min favorit för att hon är så ärlig i hennes text och har verkligen hittat sitt eget sound.

Nova Miller
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011