En intervju med Gabrielle

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Första gången jag kom i kontakt med Gabrielle var med singeln Ti Kniver när den släpptes 2014. Det var långt innan SKAM -febern kom över oss och hennes låt 5 Fine Frøkner blev en monsterhit tack vare att den spelades i en scen mellan Isak och Even i den tredje säsongen. Låten har sedan serien visats på bland annat SVT Play streamats snart 20.000.000 gånger på Spotify, vilket är den mest strömmade låt på Norska någonsin. Gabrielle gick från ett starkt namn i sitt hemland till en internationell stjärna. Inte minst här i Sverige där SKAM möjligen är ännu större än det är i Norge.

Singeln blev en omedelbar hit för Gabrielle även i Norge när den släpptes 2014.
“Redan en månad efter att vi släppte den sjöng folk med på festivalerna vi var på”, berättar Gabrielle när jag pratar med henne om succén.

Gabrielle växte upp i Bergen och har sjungit mer eller mindre hela livet.
“Mina föräldrar bankade på dörren precis som i den där Michael Jackson -videon och bad mig vara tystare. Det var typ så hela min uppväxt, haha!”
Hon lyssnade mycket på popmusik redan som ung och idolerna var inte helt oväntat Spice Girls . Men med åren har soul, gospel och r&b fått stort inflytande på henne, vilket definitivt märks i hennes låtar.
“Men jag har en väldigt schizofren musiksmak måste jag säga och lyssnar på alla möjliga genrers.”

2009 var Gabrielle med i första säsongen av X Factor i Norge. Hon gick i musikskola och en kompis skulle dit för att göra en audition. När de väl var där kände Gabrielle också för att testa, och kom med. Hon slutade på en sjunde plats i tävlingen.
“X Factor blev aldrig direkt tongivande för min karriär dock. När jag presenterade min musik för Universal hade de ingen aning om att jag ens varit med. Saken är den att man måste jobba otroligt hårt för att få en karriär inom musiken och då hjälper det inte att ha varit med i ett par avsnitt på TV.”

Gabrielle har även varit ambassadör för för den humanitära organisationen Kirkens Nødhjelp för vilka hon hjälpt till att samla in pengar via konserter till bättre behövande, samt rest ner till Libanon och Kongo 2014 för att hjälpa till i olika flyktingläger.

När 2015 slutade tog Gabrielle en välbehövlig paus från allt.
“Jag kände tillslut att jag inte hade något mer att säga i slutet av 2015. Då fanns det heller ingen mening med att släppa något bara för att, så jag höll mig borta från media och bara skrev.”

Skriver du bara till dig själv eller även till andra?

”Jag skriver bara till mig själv, jag törs inte skriva till andra, haha.”

Nu har Gabrielle precis släppt singeln Vekk meg opp som är första singeln av fem som hon kommer släppa månadsvis fram till sommaren. Gabrielle, som skriver all sin musik själv, har jobbat med såväl svenska som norska producenter på sitt nya material, däribland Carl Ask , Elias Kapari , Martin Sjölie , Thomas Eriksen och Skinny Days .
“Jag kände att jag ville berätta historierna separat denna gång i och med att det inte finns någon direkt röd tråd i dem. Men samtidigt var det viktigt att få ut alla låtar inför sommarens spelningar så det är ett kul sätt att göra det på.”

Gabrielle kommer till Sverige för spelningar under våren, samt att hon även besöker Liseberg i Juli för en spelning på Stora Scenen.


Gabrielle
@Instagram

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.