Musiken i mitt liv med Erik Rapp


musiken-i-mitt-liv
Förra veckan släppte Erik Rapp äntligen sin första EP. Lovers EP heter den och i samband med den kändes det som det var lägligt att fråga Erik om musiken i hans liv.

Första poplåt du minns att du verkligen älskade.  
Jag minns att den första popskivan jag köpte var en med med Anastacia , så någon låt från den skivan. Eller i och för sig så hade jag en skiva med Celine Dion innan. It’s all coming back to me kom jag ihåg att jag gillade. 

Vilken låt är din guilty pleasure?
Just nu, I don’t wanna live forever med ZAYN och Taylor Swift . Gillar inte hejarklacks hooks som den som inleder låten men tycker att ZAYN’s vers är bra. Tror jag. 

En låt som beskriver kärlek på bästa sätt.  
Som att det skulle finnas EN låt som beskriver kärlek på bästa sätt… The Beautiful Ones med Prince sjöng jag en gång och den fick mig att känna mig som desperat efter en persons kärlek. 

En bra låt att gråta till.  
Won’t live here med Daniel Caesar

Det första album som betydde väldigt mycket för dig och varför.  
Många har betytt väldigt mycket för mig men det första albumet/artisten jag gav mig hän till som barn var Celine Dion . Lyssnade samtidigt på soundtracket till Sagan om ringen . Var gossopran när jag var liten och en av låtarna har ett gossopran solo i den vilket jag då och nu tycker var/är väldigt vackert. 

En av världens bästa låtar är.  
I can’t make you love me med Bonnie Raitt . Har nog aldrig lyssnat på hennes version men den låten och texten är bland det bästa jag hört och den första som kom till mitt minne. 

Om ditt liv hade varit en låttitel, vilken skulle det isåfall vara?
Jag frågade min kompis som sitter bredvid mig nu om vad han skulle svarat på frågan och hon sa Something’s got a hold of me och så skrattade vi. Förmodligen någon av mina låtar. Det är ju dom som ligger närmast mig och det är väl rättfärdigt för en låt som ska beskriva mitt liv? 

En låt du önskar du hade skrivit.  
Många av Amy Winehouse ‘s låtar. Hennes texter tillsammans är så ärliga och målande. 

En låt som gör dig extra pepp.
Like A Fool med Crazy P var första som jag tänkte på. Just nu är det definitivt den.

Vem hade varit den ultimata duettpartnern?  
Aretha Franklin . Henne skulle jag kunna lita på. 

Ett bra album eller EP du lyssnat på senaste tiden.  
Childish Gambinos album är väldigt bra. Speciellt första låten och Redbone (såklart). 

En minnesvärd konsert som du varit på.  
Kings of Leon var nog mitt första konsertminne. Såg dom på Peace and Love som låg nära där jag bodde när jag var 14 och lyssnade på dom mycket. 

Ett snyggt skivomslag.
Googlar Madonna och tror att jag kommer hitta en favorit. Eller Grace Jones . Finns ett stort urval när det kommer till dom och omslag. 

En artist du haft en crush på.  
Nicole Scherzinger . Det finns ett klipp när James Arthur kör Impossible på X-Factor-finalen och Nicole står och dansar och jag tycker att hon ser så cool ut. Jag vill vara henne lika mycket som det är en crush.

Hur konsumerar du själv musik på bästa sätt?

Helt olika. Ibland känner jag ett starkt behov av att lyssna på musik och då är jag ofta i någon offentlig miljö med mina hörlurar. Ibland vill jag ha hög volym på högtalare. Det beror på hur jag mår, var jag är och vad jag gör eller ska göra. 

En låt som du är extra stolt över att du gjort.  
Just nu (av det jag släppt); Look Like Lovers från min EP. Den är också den senaste jag gjort. Annars har jag en hel del bra idéer och färdiga låtar på min dator och bland mina röstmemon som jag är stolt över. 

Erik Rapp
@Instagram

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Musiken i mitt liv med Erik Rapp" A few seconds ago

Comments are closed.