Jag måste ge Måns Zelmerlöw en elloge för att han är en artist som vill utveckla sig. Det känns som han med Chameleon gjort en mer internationell platta. Att han sneglat på popnationen Storbritannien i första hand och på vissa av låtarna – främst Beautiful Lie – får jag tydlig Robbie Williams-känsla.
Det är väl här programledaren / Eurovision-vinnaren / popartisten Måns ska befinna sig. Ett något moget poplandskap, men ändå med en nutida musikproduktion.

Nordiska Favoriter

Låtarna på albumet har dock lite skiftande kvalité. Singlarna Glorious och Fire in the rain gillar jag väldigt mycket. Så även ovan nämnda Beautiful Lfe och Primal . Men de blandas med en del mellanlåtar som gör att helheten inte riktigt lyftas upp det där extra steget som hade behövts. Happyland och Round Round är exempel på låtar som efter ett tag blir ganska tjötiga och som skulle mått bättre av främst mer textbearbetning. Några andra låtar är lite anonyma och flyter mest förbi när jag för femte gången lyssnar igenom albumet.
Det är lite synd ändå. För när Måns kan och vill så blir det väldigt bra. Det gäller bara att hitta den gnistan igenom hela albumet – eller kanske jobba med det mer förlåtande EP-formatet i fortsättningen.

Måns Zelmerlöw
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
6 / 10

Måns har definitivt ambitionerna att göra starka poplåtar, men lyckas tyvärr inte hela vägen på nya albumet Chameleon.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011