Oxygene blev starten på fransmannen Jean-Michel Jarres karriär som hittills lett till 18-tal album, enorma stadskonserter i Paris, London och Huston för att bara nämna några och en ikonstatus hos mer eller mindre alla som på något sätt gillar eller skapar elektronisk musik.
Jag kan inte ta ifrån Jarre storheten med Oxygene, men för mig personligen ser jag albumet som ett av hans svagare. Redan med Equinoxe blev Jarre mer intressant för min den, och han har med några få undantag lyckats hålla en hög nivå på sina album sedan dess. Album som Zoolook , Revolution , Rendez-Vous , Choronologie och den något bortglömda Metamorphoses är album jag personligen värdesätter högt.

Svensk Pop Apple Music

Självklart blev jag spänd av förväntan när Jarre skulle släppa Oxygene 7-13 1997, men förutom singeln Oxygene 8 så var det ett ganska sömnigt album.
Mina förväntningar var med andra ord väldigt låga när jag läste om Oxygene 3 . Men tack vare en lysande förstasingel i form av Oxygene 17 , samt att han imponerat stort med sina två Electronica -album tänkte jag att han kanske kunde överraska.
Oj vad fel jag hade.

Skivan känns sömnig och oengagerad. Det är mer ambient och ingen direkt röd tråd i varesig musik eller melodi trots att den går under samma arbetsnamn. Behagligt att lyssna på, absolut. För det är en som enda lång skiva pausmusik som bara sticker ut med just singeln Oxygene 17 och avslutande spåret Oxygene 20 .

Nä du Jarre. Dags att begrava Oxygene-projektet nu. Det har inte direkt utvecklats på 40 år.

Jean Michel Jarre
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
4 / 10

En sömnig fortsättning på Oxygene-resan som jag nu hoppas är slut.

  • User Ratings (0 Votes) 0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011