På senaste albumet The Heavy Entertainment Show inspireras Robbie Williams av lättsamma TV-shower från när han var liten. Kan tänka mig att vi snackar om brittiska motsvarigheter till Razzel , Nöjesmassakern och Jacobs Stege . Robbie hade definitivt passat bra i just Stegen med en del av låtarna, då Robbie låter sig produceras upp till en Zeppelinare på bland annat Party Like a Russian där han verkligen är extra allt med bland annat sampling av Prokofievs Romeo & Julia .

Skicka in din musik

Som vanligt ligger Robbies styrka i melodierna. Det är här han glänser som mest. På skivan har han bland annat tagit hjälp av Rufus Wainwright och vapendragaren Guy Chambers på några låtar. Men även Brandon Flowers och Ed Sheeran har varit med bland alla som bidragit med en melodi eller textrad. De har kanske inte arbetat fram en ny Feel , Angels eller She’s Madonna på albumet, men de har för att vara Williams skapat ett ganska jämt album. Vissa låtar är som sagt über-poppiga (The Heavy Entertainment Show , Party Like a Russian ), andra är snygga i arrangemanget (Mixed Singlas ), eller bara väldigt vackra och ärliga (Love my life , David’s Song , Marry Me ). Annars är det just jämnheten som är Williams största problem på mer eller mindre alla skivor han släppt. De håller sällan hela vägen. Nu kan jag inte påstå att The Heavy Entertainment Show är helgjutet, men det slår absolut Take The Crown på fingrarna, och håller sig som sagt lite högre än tidigare.

Bäst blir det dock när han och John Grant sjunger I don’t want to hurt you tillsammans. Kanske för att kombinationen av en Robbie-låt som låten som just en Grant-låt är det bästa av två världar.
Samtidigt så är den mer bra än just hittig. Men letar ni efter ett album att ösa hits från, så har nog det tåget tyvärr redan passerat för länge sedan i Robbies fall. För mig bevisar Williams bara att han kan leverera starka poplåtar. Så jag sätter mer än gärna på hans TV-show fler gånger i år. Något ska man ju göra på lördagskvällarna.

Robbie Williams
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
7 / 10

Robbie Williams bjuder in till storskalig underhållning på nya albumet The Heavy Entertainment Show. Vi får inte några nya monsterhits likt Angels och Feel, men vi får ett (för Williams) ganska jämt album.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011