Intervju: Blossoms

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Blossoms är ett brittiskt indiepopband från Manchester som startade 2013. I januari året efter släppte de sin första singel You Pulled a Gun on Me , men det var först i augusti när de blivit signade som den första officiella singeln Blow gavs ut. Det börjar redan då gå som tåget för bandet och medlemmarna säger upp sig från sina jobb för att satsa helhjärtat på musiken. De fortsätter släppa singlar, spelar för utsålda hus och i september 2015 går de in i studion för att spela in sitt självbetitlade debutalbum. Albumet släpptes i somras och innehåller låtar som Charlemagne , Blown Rose och At Most A Kiss .

På onsdag spelar Blossoms i Stockholm. En länk till evenemanget hittar du här.

Jag fick en intervju med bandets sångare Tom inför spelningen på onsdag och vad vi pratade om kan du läsa här.

Vad har ni för er just nu?

Just nu har vi några dagar ledigt innan vi ska åka iväg till Paris och spela där. Jag ska också sätta mig ner och försöka skriva lite.

Ni är ute och spelar mest hela tiden, hinner du skriva något samtidigt?

Nej, inte direkt. Men jag försöker att samla på mig idéer och jag läser mycket. Jag spelar in mycket på min telefon så när jag kommer hem finns det en massa att gå igenom. Men som nu när jag har ett par dagar ledigt försöker jag alltid att sätta mig.

Ni kommer snart till Stockholm för att spela. Ni var här senast i somras när ni spelade på Bråvalla.

Det ska blir riktigt kul och vi ser fram emot det. Vi gillar att komma tillbaka till Sverige. Jag vet inte om vi varit i Stockholm tidigare, det var nog nedanför Oslo som vi spelade på en festival.

Oslo ligger i Norge.

Fan också! Jag är förvirrad haha! NU kom jag på det, det var en kul festival och vi hade det bra där.

Hur skulle du beskriva ert debutalbum?

En euforisk samling synth/gitarrpop-låtar som vi är väldigt stolta över och många har tagit låtarna till sig vilket vi är glada för.

Är det något spår från albumet som du gillar extra mycket att framöra live?

Just nu gillar jag spåren Honey Sweet och Deep Grass för vissa av låtarna på albumet har vi spelat en väldigt lång tid, över ett år nu. Men dessa två har vi bara spelat i ett par månader, men jag gillar att spela alla naturligtvis. Sedan så kan det vara olika från dag till dag också beroende på vad man är på för humör.

Det är väl du som skriver mest? Vad inspireras du av?

Ja. Jag skriver om saker som hänt tidigare men även sånt som händer just nu. Det handlar ofta om kärlek antar jag och folk relaterar till det eftersom de ofta gått igenom liknande saker själva. Sedan läser jag väldigt mycket och försöker få influenser från olika håll. Ibland kan det vara en låt jag fastnat i som inspirerar, men det är det som är så bra med musik, man kan inspireras av vad som helst.

När började du skriva låtar?

Jag började skriva låtar när jag var 15. Sedan fortsatte jag och ju mer man skriver desto bättre blir man på det. Så efter 7 år av skrivande känner jag att jag börjar hitta formen.

Har du själv någon textförfattare som favorit?

Alex Turner är min favorit! Jag gillar hans ord och melodier.

Ni har haft fullt upp i år, några höjdpunkter?

Hela festivalsäsongen i sig var nog en höjdpunkt och vi hade verkligen fullt upp. Vi släppte vårt debutalbum tidigare i år och det var ett väldigt stolt ögonblick. Att folk kommer till spelningarna och sjunger med är också något som betyder mycket. Så hela året har varit helt fantastiskt och det bästa i våra liv.

Vilket är det stoltaste ögonblicket hittills i karriären?

Debutalbumet och hela processen kring det. Allt från när låtarna skrevs, till inspelningen och väntan på att det skulle släppas.

Blir du fortfarande nervös innan du går på scen?

Ibland, när man sålt slut nån spelning i Manchester, det kan vara nervöst att komma hem. Men på det stora hela så är jag inte så nervös, mer exalterad. Det känns lite som dagen före julafton.

Ni har samlat på er en stor fanskara det senaste året, hur viktiga är era fans för er?

Det är det viktigaste av allt för utan dem skulle vi inte vara där vi är nu. De kommer till spelningarna, sjunger med och allt sånt där.

Vad händer under 2017?

Vi kommer nog att turnera mest hela tiden och jag kommer att skriva på nästa album. Det blir lite som i år fast allting blir ännu större. Så vi är väldigt upptagna och mycket är redan uppbokat. Inget är bestämt om nya släpp men vi vill vara aktiva och nu är det tid att vara det.

Vi ser fram emot spelningen i Stockholm!

Facebook


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.