Det är alltid trevligt att träffa folk från Bohuslän. När jag väl berättar att jag kommer från Hunnebostrand blir det på något sätt väldigt familjärt och avslappnat. Man känner till de olika samhällena och städerna, samt alltid den där romantiska bilden av att Bohuskusten är en av världens vackraste områden.

Popmuzik Lover Patreon

Den typen av connection blev det även när jag träffade Malin Hemberg för en intervjufika. Vi pratade lite om hennes hemstad Uddevalla och om alla missade möjligheter kommunen gjort när de låtit centrum dö ut i förmån för köpcentret Torp strax nord-väst om staden.
När jag frågar henne om hur Uddevalla är som pop-stad funderar hon lite.
”Det känns som många i Uddevalla vill, men det är svårt att få igenom saker i och med att kommunen låser så mycket. Vi har ju sett med Nattsudd och Uddevalla Solid Sound att det är jättepopulärt. Men det är ju bara ett par gånger om året. Det gör att många flyttar till Stockholm eller Göteborg för att de vill ha mer av allt.”
Men huvudsamtalet blev såklart inte Uddevalla eller Bohusgranit, utan om Malins nya singel Dig och mina gäris som släpptes idag.

Efter att ha släppt en del covers på YouTube debuterade Malin med singeln Mitt Hjärta under sitt artistnamn Mayleen. En mycket personlig låt skriven till hennes dotter tillsammans med Alexander Ferrer som ni flesta kanske känner igen som Newkid.
Alex och Malin hade pratat lite löst om att göra något tillsammans i och med att de båda höll på med musik. Något som inte bara utmynnade i singeln Mitt Hjärta utan även en stark vänskap mellan de två, samt att Malin numera har Alexs flickvän Fanny som sin närmaste vän.

Var kommer namnet Mayleen från?

Det var min farfar som brukade kalla mig Mayleen Monroe när jag var liten. Antar att han missuppfattat hennes namn. Haha. Men när jag och Linn DeWill diskuterade artistnamn när jag skulle släppa min debutsingel så kändes det mest naturligt att använda det.

Vilken är din styrka som artist?

Att jag skriver personligt. I och med att jag och Alex är vänner så kan vi relatera till varandras eller andras problem ihop. Att skriva om saker som jag vet andra också har känt. För mig personligen behöver jag inte satsa på just en hitlåt, utan mer att folk blir berörda av musiken.

Du släpper ny singel idag. Berätta lite om Dig och mina gäris.

Den handlar om den personen som man är trygg med och som är snäll. Kanske lite för snäll som gör det mesta för en. Med tiden så kanske man inser att han var väldigt bra och att man kanske borde hållit kvar vid honom, men att man behandlat honom lite dåligt. Man behöver vänskap och trygghet och att man inte glömmer att man har vänner som alltid vill en väl.

Hur har jobbet med EPn gått?

Jag och Alex bestämde oss för att göra den tillsammans i och med att han känner mig och vet hur min musik ska vara. Tillsammans med Beoar Hassan satte vi oss med några låtar som vi försökte hitta en handling till. Sedan spelade jag in delar av låtarna de gånger jag var uppe i Stockholm och Alex jobbade på dem medan jag var hemma i Uddevalla.
Låtarna blir lite tuffare än vi gjort sist, men fortfarande med ärliga texter i och med att de är på svenska.

Vad hoppas du om framtiden?

Det hade varit kul om låtarna blir omtyckta och spelas mycket. Musik är ju något jag brinner för. Det går ju inte en dag utan att man sjunger, så det roligaste hade absolut varit att kunna leva på musiken.

Ditt bästa konsertminne?

Jag såg Beyoncé för några år sedan i Stockholm. Hon är verkligen felfri som artist.

Ett album du inte kan leva utan?

Rihannas Rated R. Det är hennes absolut bästa album och jag kan nog alla låtar på hela albumet.

Om ditt liv var en låttitel, vilken hade det varit då?

Finns det någon låt som är virrig? Jag är väldigt virrig… Jag skulle säga som Veronica Maggio, ”jag är nästa där ”. Jag är alltid stressad och är nästan där i tid. Haha.

En låt du önskar du hade skrivit?

Stay med Rihanna. Den är väldigt fin. Den texten och känslan hor förmedlar när hon sjunger live är magisk.

https://youtu.be/-9qrfjqSeLs

Mayleen
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011