Styrkan med Så Mycket Bättre är att lyfta artister som är på väg upp. Som kanske inte slagit igenom stort än, men som har potential. Miriam Bryant är ett bra exempel från senaste säsongen, Laleh är ett annat från tidigare säsonger.
Hon gick från den där ganska ojämna artisten till att sälja ut hockeyarenor och släppa den för Laleh genomarbetade albumet Colors .
Det jag personligen älskar med Laleh är konsekvent sätt att släppa album som framförs på både svenska och engelska. Hennes största publik är ju ändå här i Sverige, så då kan hon ju faktiskt anpassa skivan efter dem – ett folk som kan både svenska och engelska. Att hon numera jobbar mycket i USA och spelar in duetten Welcome To The Show med Adam Lambert gör väl mer att hon kan bredda sin publik ännu mer.

POPMUZIK LOVER 2

På sitt sjätte album Kristaller bjuds vi på fem låtar på svenska och fem på engelska.
Albumets styrka ligger helt klart i de svenska låtarna. Här känns Laleh mest ärlig och hemma. Hennes två singlar Bara få vara mig själv samt Aldrig bli som förr är två lysande exempel på Lalehs styrka som låtskrivare och sångerska. Men även de tre nya låtarna håller absolut samma höga nivå.
När hon istället blir för färgad av den amerikanska marknaden som på den ganska hopplösa Bark Less, Wag More förstärker det mer min inställning att svenska musiker och producenter ska lära amerikanarna om popmusik och inte tvärt om, för i ärlighetens namn. Den bästa popen görs i Sverige eller Storbritannien.
Men visst, när hon gör en mer Laleh-fierad soloversion av Welcome To The Show och den avslutande vackra Let It Fall är hon definitivt på samma nivå som hennes svenska låtar. Det är detta hon ska ta med sig till jänkarna. Då kan de lära sig en hel del om riktigt bra pop också.

Laleh
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
7 / 10

När Laleh sjunger på svenska är hon bland Sveriges bästa artister. När hon försöker göra USA-anpassad musik faller det en del. Men hon har nog mer att lära amerikanarna är att själv blir färgas av dem.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011