Tåget till Wroclaw

Nordiska Favoriter

Imorgon släpper Tåget från Wroclaw sin nya singel Blunda inte mer , men redan idag kan du förhandslyssna på den här i bloggen! Jag är väldigt svag för deras sound och tycker att det är så här som musik ska låta när den är som allra bäst. De ger oss indie/punk med mycket nerv och hjärta som tar tag i en och inte släpper taget. Det här är ett band som jag väldigt gärna skulle vilja se live och definitivt kommer att lyssna vidare på. Detta är ett tåg som jag gärna kliver på.

Tåget till Wroclaw är ett band från Fagersta, Bergslagen. Bandet utgörs av gamla hockeykompisar från orten och består av sångaren Marcus Räikkönen och hans bror Peter som är trummis. Bas står David Larsson för och Victor Larsen spelar lead gitarr.

Bandet säger själva om låten:

Från de djupa skogarna i Bergslagen kommer Tåget till Wroclaw,
som på helger och nätter skriver musik om drömmar, sprit, kärlek & svarta jeans.

Den nya låten Blunda Inte Mer är dock istället en hymn om att stå upp
och visa vad man tycker om orättvisa och hat.
Ett slag på käften.
Ett klagomål om att den politiska situationen i världen suger – Att högervindarna och SD suger – att miljöförstöringingen suger.
Och kanske framför allt att religion som ”räddning” suger.

Lyssna här!

Tåget till Wroclaw @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011