En smart sak man kan göra i Spotify och iTunes är spellistor eller artistradio, baserade på en artist man gillar. Då får man en knippe låtar blandade med just den artisten samt andra artister som andra lyssnat på som också uppskattar just den artisten, eller låtar som tillhör samma genre eller tidsepok.
Det är ju smidigt om man tillexempel gör en sådan spellista av en relativt ny artist.
Testa Tove Lo i Spotify och du får upp artister som Calvin Harris , Ellie Goulding , Icona Pop , Lorde och Kat Dahlia . Med andra ord en spellista med tidsenliga artister som man helt enkelt borde uppskatta om man gillar just Tove Lo.
Till och med om jag gör en spellista baserad på Madonna får jag upp artister som Rihanna , Justin Timberlake , Beyoncé och Lady Gaga . Även här är det en bra samling av artister, där de kryddat med I wanna dance with somebody av Whitney Houston för att få med nostalgin för de som bara älskar Material Girl .

DOLBY ATMOS

Men problemet kommer om jag gillar synthpop med rötter i 80-talet.
Testa Depeche Mode , Erasure eller som i mitt fall: Pet Shop Boys . Det du får är en kavalkad av nostalgilåtar av dessa artister blandade med Alphaville , Soft Cell , a-ha och Frankie Goes to Hollywood . Det är som vi synthpoppare slutat lyssna på musik 1988 och inte någonsin lyssnat på en enda låt efter det året.
Även om jag skulle göra en radiospellista på en sprillans ny låt från Pet Shop Boys blir det mest bara gammal skåpmat i första hand. Visst, några nyare spår blir det också, men det är plågsamt övervikt på det som en gång var – för 30 år sedan.
Om jag drar igång en spellista skulle jag vilja ha möjlighet att kanske få välja lite kriterier för musiken. Ska det vara musik från de senaste säg 10 åren men som ändå passar in med artisten jag väljer, eller ska det vara en härlig nostalgisk resa. Jag hade definitivt vilja få en spellista baserad på Pet Shop Boys som främst innehåll ny pop, som skulle passa stilen av Pet Shop Boys idag.
För att göra den ultimata spellistan baserad på Pet Shop Boys, så har jag helt enkelt slängt ihop en egen som ni kan få lyssna till när iTunes och Spotify inte erbjuder just det än.
Jag vet, jag är snällast i hela världen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011