Det var i slutet av Juni som den blott 16-årige Isaac Toll Wood släppte den imponerande singeln Quicksand under artistnamnet INTW . Med sin unika och inlevelsefulla röst levereras en stark låt och metafor om världen vi lever i just nu.
”Låten handlar om hur jag ser på världen just nu, att om vi inte tar hand om den kommer den gå under. För mig är Black Lives Matters viktigt och en ideologi som jag lever efter. För varför ska vi svarta inte kunna ha samma privilegium som vita?
Jag märker tillexempel ofta hur mina vita kompisar undermedvetet måste ta mer plats, även om de egentligen vet att det är okej att backa och låta andra ta plats också. För vi osynliggör oss svarta i samhället och i media. Tillexempel är ju alla reklam du ser riktad till en vit, priviligerad målgrupp. Det är något jag inte kan känna igen mig i om jag tillexempel ser en reklambild där en vit kille har en snygg tröja. Jag känner att det är viktigt att vi också får synas. Men samtidigt tycker jag det bli skevt när alla taggar Black Lives Matters för att det var en grej alla skulle göra. När det sedan kommer en ny grej, som tillexempel Pokémon Go , så har folk glömt bort det. Jag blir lite trött på hur ett spel på mobilen kan vara viktigare än människors liv.”

Popmuzik Podcast

Dessa ämnen om Black Lives Matter och erfarenheter av den vardagsrasism som Isaac utstått under sin uppväxt ligger till grund för den EP som just nu arbetas på tillsammans med producenten Jon Allesson .
Med en svensk mamma och en pappa från Barbados sågs Isaac som väldigt annorlunda av sina andra klasskamrater. Hela uppväxten var en kamp mot den vardagsrasism som så ofta finns i mindre samhällen. Isaac blev kallad neger första gången vid sju års ålder, ett ord som då var helt främmande för den unge individen. Allt detta skapade en mycket stor osäkerhet och väckte många frågor.
”Jag kunde inte förstå om jag var ett djur eller människa, för jag fattade inte vad som var fel med mig eller varför jag blev utstött. Men min mamma har hela tiden stöttat mig och sagt att oavsett vad som händer så ska jag aldrig ge upp.”
INTW 883
Musiken blev en viktig del i Isaacs uppväxt. Via föräldrarna introducerades bland annat Bob Marley och reaggemusiken. Men den artist som betytt mest är utan tvekan Beyoncé .
”Hon är den artist som alltid hjälpt mig upp på fötterna och fortsätta gå.”
Vid nio års ålder var Isaac med i en skoluppsättning av musikalen Där Fåglarna Sjunger en Annan Sång. Det var då ögonen på allvar öppnades för sången. Men även målandet och teater samt dans har varit viktiga delar under uppväxten. ”Jag är med andra ord 100% estet och gillar inte matte eller NO” berättar Isaac och skrattar.

Det 28:e Juli kommer Isaac hålla tal under en Black Lives Matters-manifestation på Sergels Torg i Stockholm, samt sjunga under en insamling till förmån för Black Lives Matters den 26:e Augusti.
Mer musik av INTW blir det längre fram i år.

INTW
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011