Kodie rappade bort sin stamning

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Kodie
Alla artister har sin egen väg till toppen. För Kodie började den lite krokigare än för många andra. Som barn hade han svårt för att prata och stammade på varje bokstav. Vändningen kom när han såg en video med Tupac .

– Jag visste inte vad hiphop var, jag lyssnade på hårdrock som min bror, så hiphop fanns inte i min värld. Men en dag såg jag en musikvideo, Carlifornia Love med Tupac. Jag tyckte han var så cool.

Kärleken till hiphopen var född och Tupac blev Kodies första stora förebild.

– Jag började härma honom och när jag gjorde det så stammade jag inte. Från den dagen var jag frälst. Det var på tiden då VHS-kassetterna fanns så jag spelade in musikvideon till Carliforna Love och varje gång jag var ensam hemma satte jag igång låten och drog ner persiennerna, sen körde jag min grej.
– För mig blev det ett sätt att utveckla hur jag pratade. Ju mer jag uppträdde desto mindre blyg blev jag. För varje gång jag gick på scen erövrade jag min rädsla, när jag var 17 så försvann stamningen helt och det var mycket tack vare musiken.

Samtidigt som musiken tog mycket tid gick så fanns det även andra intressen som tog uppmärksamhet. Boxning var en stor del av Kodies ungdom och bland annat boxades han ett tag i Sveriges landslag och Muhammed Ali var givetvis den stora idolen.

– Genom att titta på Ali så lärde jag mig att man ska vara stolt över sig själv. Tupac lärde mig att läsa böcker och bry mig om samhället, jag började bland annat läsa Dostojevskij och Kafka. Jag ville lära mig allt, men jag insåg att det bästa är att hålla sig till en grej och gå all in. Musiken har alltid varit med mig och tacksam att jag får hålla på med den

På den vägen är det. Musiken är det som alltid har varit det största intresset i Kodies liv och senaste singeln I Look So Good ft. Troy Jamz släpptes för ungefär två veckor sedan. Idag är han med i ett musikkollektiv som heter Thor tillsammans med sina barndomspolare Garmiani, Salvatore och Sanjin. Alla med sina egna karriärer.

– Thor är ett namn som kom helt spontant. Vi bodde tillsammans och vår enda regel var att man inte fick ta in negativa vibbar i lägenheten. Så när någon kom hem och var lite sur drog vi en massa skämt och spexade för att han skulle bli glad igen. Vi kallade kollektivet The House of Ridicule vilket senare blev Thor och så skaffade vi oss varsin Thors hammare.
– Det är så skönt att kunna bära Mjölnir, för det är mitt land och min kultur också. Jag är uppvuxen här, så det vi gör är att vi tar det tillbaka på något sätt. Det är många som inte vet vad den står för utan kopplar det till nynazismen. Men det är svensk kultur och något vi borde vara stolta över.

Lyssna på senaste singeln I Look So Good här.

Kodie @
FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.