Adam Öhman är tillbaka med singeln Hearts to Gold under sitt artistnamn Mountain Bird . Han har precis signats till indiebolaget HMWL efter att ha släppt musik på egen hand, samt två EP via Universal Music.

Nordiska Favoriter

Den nya låten behandlar ett viktigt tema många människor lever med – långt fler än vad de flesta tror.
”Låten handlar om folk som överanalyserar och tänker för mycket. Själv har jag vuxit upp med panikångest. Under hela min uppväxt fick jag höra att jag inte ska tänka så mycket på det och mer eller mindre bara blivit borthyschad. När jag sedan växte upp träffade jag andra människor med samma problem. Speciellt blend oss musiker finns många som har liknande uttrycksformer kring de existentiella frågorna.
Med låten ville jag istället hylla den typen av tänkare istället för att hyscha. Att de som tänker mycket istället har ett härja av guld för att det faktiskt är dem som har möjlighet att förändra saker. Att göra oss till någon form av superhjälte istället för en börda. För hela vår mänskliga utveckling hänger ju på att folk tänker ut saker ingen tänkt tidigare.
Sedan är det viktigt att få folk att förstå att det är okej att ha ångest, för då försöker man komma fram till saker. Sedan är själva fenomenet i sig inte så bra, men det kommer ju med att man är är den typen av analytisk människa.”

Adam berättar att nu hittat en balans i sig själv och vet vilka signaler han ska lyssna på i kroppen för att dämpa ångesten. Musiken hjälper honom väldigt mycket att få utlopp för tankarna. Även om det varit folk som sagt till honom att det inte är något att satsa på, så är det just det som får honom att må bättre.
”Det behöver inte vara så att jag skriver ett mästerverk varje gång jag är i studion. Bara att skapa några ackord hjälper att tömma huvudet på tankar. Sedan kan jag göra något annat.”
Mountain Bird 344
Adam har alltid tänkt filmiskt när han skapar musik. Han bygger låtar efter en scen i skallen som han sedan för över till sin analoga synth.
”Jag ser en filmscen i huvudet och efter det kan hela versen eller refrängen komma. Det hjälper mig väldigt mycket och blir inte som att jobba med ett tomt blad när jag ska göra min musik.”
Det är också därför han vill spela in videor till alla sina kommande låtar. Att ta den visuella idé han skapade låten ifrån och förverkliga den.
”En dröm hade varit att göra en kortfilm av videorna som binder samman en story. Där låtarna flätas ihop och blir till en enhet.”

-Hade du varit intresserad att göra filmmusik?

”Absolut! Det är ett av mina livsmål. Att få skriva soundtracket till en storfilm. Jag älskar film, och musik är kul också. Ibland. Haha.”

Videon till just Hearts to Gold är producerad av Mohave Media släpps lagom till Midsommar. Singeln följs sedan av ytterligare en under sommaren.

Lyssna på Hearts to Gold här:

Mountain Bird
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011