Intervju: Evelyn Mali – Gammelt Hus

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Foto: Studio akm

Foto: Studio akm

Den norska sångerskan och låtskrivaren Evelyn Mali imponerade stort när hon i slutet av förra året debuterade med singeln Ishav , en låt som i skrivande stund har spelats över 100 tusen gånger på Spotify. Inte illa. Idag får vi lyssna till nya singeln Gammelt Hus och dessutom kan ni läsa en sprillans färsk intervju med Evelyn. Det får du inte missa!

Vad har du för dig just nu?

Jag och mina producenter är i BigHall Audio och förbereder min EP som släpps till hösten.
Vi jobbar också fram min första spelning vilken kommer att vara på The Thief 8 september. Jag tror att det kommer att bli en innehållsrik och spännande sommar!

Berätta allt om din nya singel Gammelt Hus!

Gammelt Hus handlar om familjen och just att alla familjer har hemligheter och problem även ifall det verkar idylliskt på ytan. Låten fanns egentligen inte med i planeringen när jag var i studion i vintras. Vi skulle bara jobba med låtarna till EPn men killarna i studion gillade tanken på att ge ut den som en sommarlåt. Nu i efterhand är jag glad över att de kom med den idén.

Du har alltså en EP på gång, kan du berätta något mer om den?

Den kommer nu i höst och genren kallar jag för visetronika eftersom vi packar in traditionella visor i ett drömmande elektroniskt landskap. Det kommer alltså vara samma ljudbild som mina tidigare låtar.

Mitt album började spelas in i vintras och det är väldigt roligt att ha kommit igång med det. Det känns verkligen som ett privilegium att jag får ägna mig åt de tre saker som jag sätter störst pris på i livet; låtskrivande, att spela live och att arbeta i studion.

Så jag ser verkligen fram emot att fortsättningsvis ägna mig åt spännande och kreativa saker.

Din debutsingel Ishav har spelats över 100000 gånger på Spotify, hur känns det?

Det känns helt fantastiskt! Det är så roligt att låten tagits emot så väl och det gör så att jag glädjer mig än mer mot att ge ut ny musik. Jag har fått många trogna lyssnare, det är något som jag känner mig väldigt tacksam över. Det är en stor lycka varje gång någon lyssnar på min musik!

Är det inte dags för ett Sverigebesök snart?

Det finns inget inplanerat men det är något jag gärna skulle vilja göra. Jag hoppas att det sker inom en snar framtid!

Vad gör du i sommar?

Jag ska resa till Bergen för att fortsätta att jobba i studion med Atella , en elektronikaduo som jag skrivit en låt tillsammans med. Mitt management, Jengun Management , håller också till i Bergen så det är också en anledning till resan. Jag ska förbereda min kommande spelning i Oslo och hoppas att jag även kommer att ge mig ut för fler spelningar i sommar. Sen blir det fortsatt arbete i BigHall Audio för att jobba vidare på EP och album.

Lyssna här!!!

Evelyn Mali @
Facebook

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.