Premiär i Being Blogged NYDet svenska shoegazebandet Bolywool släpper i morgon EPn Open Your Eyes . EPn innehåller en albumversion och en radio edit av titelspåret men även demoversionen från 2005. Som en extra bonus finns också en cover på If I Stay Too Long av The Creation .
Vi kan redan idag bjuda på hela EPn här hos Popmuzik, och i samband med det även få svar på några frågor som ställdes till bandet.

Följ på Apple Music

Berätta om bakgrunden till Open Your Eyes .
Open Your Eyes var en låt skriven till en dåvarande kärlek innan vi blev tillsammans, som var tänkt att skickas i CD-R format, men som aldrig skickas. Från början hette den The Moment the Sky Stood Still (Pt 2) , vilket är en parafras på sci-fi-filmen The Day the Earth Stood Still (originalet – inte den lökiga remaken). Vi pratade om att spela in den på nytt inför i stort sett varje nytt album, men det blev liksom aldrig bra förens vi började spela Hymnals & Bombs .

Originalversion, radioversion och demo. Varför ville ni bjuda på olika versioner av låten?
Dels för att emulera känslan av en klassisk 90tals-singel, tänk någon av Oasis tidiga. Men också för att albumversionen just inte är så radiovänlig med ett instrumentalt intro som varar i dryga minuten. Demoversionen är så pass bra att den förtjänar att föras fram i strålkastarljuset.

Hur kom det sig att ni valde att spela in en cover på If I Stay Too Long med The Creations.
Vi spelade in den i samband med första albumet. Mest för att det är en fantastisk låt som känns rätt tidslös i all sin enkelhet. Sen har det dröjt på grund av att det var lite problem att släppa den utan bolag gratis, vilket var planen från början, med rättigheter och allt.

Hur överlever man bäst ett långdistansförhållande som ert?
Daglig mail- och/eller telefonkontakt. Samt en vänskap som går tillbaka snart 32 år.

Vad har sommaren att erbjuda?
Vi hoppas på lite spelningar runt om i Sverige, men inget är spikat. Annars så är det inspelningar av nytt material på agendan.

Bolywool
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011