Leo Skywell debuterade i höstas med singeln Leisure/Desperation som snabbt blev hyllad av bloggar världen över. Leo var tidigare frontman i indiebandet Cavern People , och när deras intressen började vandra åt olika håll såg Leo möjligheten att göra något eget.
”Jag är ju fortfarande i den fasen att jag vill prova grejer. Jag vet ju att jag kan göra duglig, stabil indiepop men varför bara köra på det när jag istället kan prova all annan musik som jag faktiskt lyssnar på?”

Nordiska Favoriter

Leo kommer precis från en intervju i radion när vi ses på Järntorget. På kvällen och de kommande fyra kvällarna ska han vara förband åt Kristian Anttila under hans konsertkvällar i Göteborg, Malmö, Stockholm och Uppsala.
”Jag och Kristian lärde känna varandra när jag gick på hans gig under gymnasiet. Efter en spelning tog jag mod till mig och gick fram och pratade med honom. Han sa att jag var lik Bob Dylan och efter det var det som han kom ihåg mig på spelningarna. Några år senare började vi umgås i samma kretsar och nu är vi goda vänner.”

-Sedan jobbade ni tillsammans på Seduction Technique .

”Ja, Kristian ville göra något med mig och jag behövde en producent, så det gick rätt bra.”

-Är du bra på att förföra folk?

”Haha, den låten handlar ju mer om vad man inte ska göra kanske. Men om viljan finns ger jag det i alla fall ett försök.”

Med sig i bagaget har Leo sin singel What a time to be alive som är tagen från hans kommande EP Time Will Darken It .
”Titeln på EPn kommer från en väldigt bra roman ( William Maxwell ) och åsyftar på att jag kom in i en väldigt mörk och cynisk period där jag nästan förlorade mig själv i mig själv. Jag analyserade mig själv och försökte ta reda på vem jag var etcetera. Titeln åsyftar på att saker inte bli bättre med tiden, utan bara sämre. Väldigt cyniskt, men det var temat skivan kom att handla om. Att allt ljus har en skugga.”

Det var i höstas som Leo började sökandet efter sig själv och att försöka hitta personen bakom personen. Denna period gav utlopp till en hel del skrivande, där många av texterna är skrivna från en tredje persons perspektiv istället för igenom Leos egna ögon. Tillexempel är Me+U=< /3 en kärlekslåt ur den andra personens syn på Leo och analyserar vad han gjorde fel i ett förhållande.
Leo Skywell 8984
-Var någon av låtarna som du skrivit som soloartist tänkta till gamla bandet?

”Allt är väldigt nytt. Det var väl bara riffet till Leisure/Desperation som jag hade gjort innan vi lade ner bandet. Det är också därför det är så himla omväxlande i och med att allt är så himla nytt. När vi spelade in Leisure/Desperation hade jag bara tre låtar till mitt egna namn.”

-Någon speciell känsla du vill att folk ska känna efter att de lyssnat på skivan?

”Det är en ganska mörk skriva. Jag trivs ju i skuggorna på något sätt även ljudmässigt. Det är där jag hamnar med mina texter och min röst gör sig till sin rätt mer och mer. Väldigt glittriga och mörka.”

-Du känns ändå ganska extrovert stilmässigt.

”Jag är ju ganska extrovert introvert.
Jag gillar vara extremt utåt i perioder och sedan gräva ner mig själv i jorden en vecka och tänka på saker.”

-Sedan är du inte helt normgivande med mycket smink och du sticker ju ut på det sättet.

”Jag känner att vara artist för mig handlar om så mycket mer än att bara ställa mig på en scen och sjunga. Det är hur man framför det också. Hade jag gått upp i en svart tisha och jeans med senapsfläckar på och sjungit mina låtar hade jag nog inte förmedlat det jag ville ha sagt. Jag tror inte mina texter hade gjort sitt rätta så, utan jag tror jag behöver vara mig själv och låta det inre komma ut.
Jag sminkar mig inte till vardags för jag känner inget behov av att göra det. Men jag tycker det är kul att göra mig fin till fest och klä upp mig.”

EPn Time Will Darken It släpps den 27 Maj. Under sommaren kommer Leo sedan att synas med en del spelningar runt om landet, så håll koll på hans Facebook-sida så ni inte missar godsakerna.

Leo Skywell
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011