Hiphopkollektivet Tjuvjakt släpper idag sitt debutalbum Välkommen till Mångata och som jag gått och väntat på det! De släppte tidigare i år singeln Cornflakes i sängen , vilken jag blev helt såld på och det är helt klart en av årets bästa låtar. Det är ett helt makalöst fint album och eftersom deras texter trollbinder så är det ett album som bara kommer att fortsätta att växa ju mer jag lyssnar. De släpper albumet på sin egna lagel Mångata , därav den passande titeln på albumet. Trots att de inte släppt album tidigare har de byggt en stor fanbase och har över 30 miljoner streams på Spotify. De ger sig snart ut på turné, det får inte missas! Jag ringde upp Olle Grafström i bandet för ett litet snack och du kan läsa vad vi pratade om här:

DOLBY ATMOS

Hej Olle! Vad har ni för er just nu?

I musikväg så är allting allt färdigt så klart men det är ju alltid saker som händer och vi förbereder en albumrelease med nära och kära. Vi preppar inför sommarturnén så det är mycket att göra med det är jäkligt kul!

Snart släpps ert debutalbum, hur känns det?!

Otroligt jävla skönt! Det första som jag tänker på är kanske inte ”vad skönt att få ut ett debutalbum” utan snarare fan vad skönt att vara klar med albumet. Vi har lagt två år på detta nu och det har känts som en oändlighet. Men det blev bra och vi fick ihop det till slut.

Berätta om albumet!

Den stora idén med albumet är att vi är alla i den åldern att man känner sig inte riktigt vuxen men du är det på pappret liksom. Hela plattan är nostalgi över att vara liten, både rädslan och nervositeten över att växa upp och peppen över det också så klart. Så det var det vi tänkte med albumet, en nostalgisk flashback.

Varför har det tagit sån tid, är det att ni har olika egna projekt vid sidan av?

Vi har som du vet våra sidoprojekt men för ungefär ett halvår sedan la vi allt annat åt sidan och fokuserade på albumet. Men vi har arbetat på albumet i mer eller mindre i två år.

Hur har arbetet med albumet sett ut?

Vi är tre producenter i Tjuvjakt så det är väldigt mycket vi som sitter och matar idéer och sen får vi se vad man nappar på. Olika producenter håller i olika låtar och så tar vi det där ifrån.

Ni ska snart ut på turné!

Det kommer att bli så jävla kul att åka och spela med ny musik. Jag märker det på folk i publiken att de är pepp på de nya låtarna. Det kanska är en avspegling på att vi själva är så peppade på dem. Det har varit bra respons både på Spotify live-fronten så vi är peppade på att spela överallt och det är roliga gig inbokade. Så vi syns där!

Lyssna på albumet här!

Tjuvjakt @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011