Som sagt. Eurovision 2016 kommer gå till historien som det bäst producerade någonsin. 
Det är ingen dålig utmärkelse för ett program som pågått i 61 säsonger, men i år sattes ribban högt och den passerades med god marginal.
Största tacket ska absolut gå till producenterna på SVT samt manus och regissören Edward af Sillén . Men det är ju ansiktet utåt vi alla ser och Petra Mede och Måns Zelmerlöw var två fantastiska representanter för Sverige och programmet. De var avslappnade, roliga, säkra på rösten och aldrig hysteriska. Så skönt ändå att ha sansade presentatörer, efter allt för många år av skrikande människor som är för övertaggade för sitt eget bästa.

Nordiska Favoriter

Det jag gillade var att de fokuserade så mycket på svensk musik denna gång.
Inledningen med EDM av Galantis , Swedish House Mafia och Avicii var en bra presentation av deltagarna och den klubbmusik vi producerat i Sverige.
Jonas Åkerlunds fyra minuters skrytmontage över svensk musik var även den en lysande resa igenom musiken under 40 år. Hur vi bara blivit bättre och bättre med åren, och som sagt till slut tog hem Eurovision för sjätte gången förra året.
Men den bästa uppvisningen av svensk musik var helt klart Justin Timberlake som framförde sin Max Martin och Shellback -producerade singel Can’t stop the Feeling . Lätt årets bästa låt. Tyvärr skulle man säga att den visar hur långt låtarna i Eurovision har att gå för att komma till den nivån. Men som pausnummer var det full utdelning.

Sedan tyckte jag att den ultimata Eurovision-låten Love Love Peace Peace var ett lysande inslag under kvällen. Extra allt och så många roliga referenser till Eurovision på alla plan.
Älskade det.



Kvällens största spänning var helt klart röstningen dock.
Lysande att likt Melodifestivalen dela upp poängen i jurypoäng och telefonröster. Det höll spänningen på topp igenom hela röstningen, och allt var oklart ända tills sista poängen levererades i och med att man inte visste hur många poäng som skulle delas ut tillslut.
Sverige kom på en hederlig femteplats med 261 poäng följt av Bulgarien (307), Ryssland (491), Australien (511) och Ukraina vann med 534.
Många höll Australien som vinnare ända till slutet, men sedan kom Ukraina och körde om med sin politiska 1944 som framfördes av Jamala . Inte min personliga favorit direkt. Hade inte ens med den på topp 10. Men smak är olika, och den berörde uppenbarligen både jurygrupper och folket över hela Europa – även om Ryssland fick flest poäng från telefonrösterna.
Även om jag som sagt inte var helt nöjd med slutet, så var vägen dit helt flawless och spänningen hölls högt fram till sista rösterna.
Bra jobbat alla. Vi levererade en TV-produktion vi kan vaar stolta över i många år framöver.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011