Dags för genrep inför morgondagens final i Eurovision Song Contest.
Vi sätter ribban högt med en gång och bjuda på en läcker inledning där hela scenen badar i varje lands flagga tillsammans med dansare och alla 26 artisterna som tågar in en efter en till svensk EDM. Hela Globen känns som ett enda stort Summerburst. Grymt läckert och det ser ut att vara otroligt påkostat.

Det är så skönt att se hur proffsiga Petra Mede och Måns Zelmerlöw är. Alla dessa hopplösa programledare vi sett under åren, som tävlar i att överrösta varandra med skrik och skratt. Nu är det sansat, underhållande och ändå informativt. Precis som det ska vara.
De är två av den stora anledningen till att denna final är en av de bästa vi kommer få se i Eurovisions historia.

Något vi inte sett än är Sveriges vykort, och det kommer ju först i morgon. Om ni inte vill veta hur numret är, så hoppa till nästa paragraf.
Frans lite pillemariska blick löper igenom vykortet, och han kommer bara med sin blick att ta hem en del röster. När han sedan framför låten gör han det med samma avslappnande charm som i Gävle. Fast denna gång är han ännu säkrare med kamerorna, och framför låten helt perfekt. Ärligt, om Sverige blev blown away av Frans under Melodifestivalen så är det inget mot vad Europa kommer bli. Jag har sjukt höga förväntningar på Frans i år.

När alla bidrag sjungits händer något stort.
Justin Timberlake kommer in och Frans mer eller mindre tappar hakan när han går förbi och ännu mer efter han gått fram till enbart Frans och sagt att han gillar hans låt.
Det måste vara den lättaste pitchen att sälja in för någon artist. ”Du ska sjunga för typ hela Europa, delar av USA, Australien och Kina. Säg 200 miljoner människor. Du får en möjlighet att sälja in din nya film där du sjunger en knippe nya låtar. Vad säger du?” Borde inte vara svårt för någon artist att säga ja till det.
Justin börjar med Rock Your Body för att sedan övergå över till nya singeln Can’t stop the feeling – som lätt är årets bästa låt. Blir helt lycklig av den och hela publiken gör inget annat än att filma Justin när han dansar runt på scenen.
Samtidigt är allt väldigt logiskt att han är med. Det är ju ändå Max Martin och Shellback som skrivit och producerat låten, så Sverigekopplingen finns ju där.
Det finns liksom ingen låt under hela kvällen som är i närheten av detta, och hade de inte kört snabbrepris direkt efter hade vi helt glömt bort att vi faktiskt ska rösta på ”dom andra låtarna”. 

Vi får även en åktur igenom svensk popmusik, där Jonas Åkerlund klippt ihop 42 år av svensk musik på 4 minuter. Allt från Blue Swedes och ABBA, till Europe, Stakka Bo, Dr Bombay, Icona Pop, Avicii och avslutas med Måns Zelmerlöw.

Måns och Petra går igenom hur man gör en perfekt Eurovision-låt med hur man bygger upp med instrument, och scenshow i numret Love Love Peace Peace. Det blir som The Swedish Smörgåsbord från Malmö 2013 fast med extra allt, och det känns ännu smartare denna gång när det blir tydligt Eurovision-koppling.
Det är extremt underhållande och något ni absolut inte får missa.

En annan sak som är ett kärt återseende är Lynda Woodruff / Sarah Dawn Finer som gör en kort prata i arenan. Självklart blir det mycket skratt och konstiga uttal. När hon går av scenen märker man till och med på publiken att det gärna hade velat höra mer.

Efter det är det dags för Måns att sjunga sin nya singel Fire in the Rain
Han framför låten på en hooverboard tillsammans med några dansare och det ser väldigt effektfullt på scenen där hooverboarden gör spår av ljus i scengolvet. Låten övergår sedan till Heroes och den regerande Eurovision-mästaren får sjunga låten en sista gång innan en ny mästare ska koras.

Röstningen kommer gå till på följande sätt:
Först presenteras landets jurypoäng upp till 10, sedan presenteras 12:an av representanten från landet. 
Efter det är det dags att dela ut telefonrösternas röster i samma stil som under Melodifestivalen.
Först delas de 16 lägsta ländernas poäng ut från poängpotten och sedan placeras de resterande poängen ut land för land.
Det blir väldigt effektivt och känns som det kan bli sjukt spännande i morgon.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.