Foto: Hampus Olausson Privat
Foto: Hampus Olausson Privat

Igår spelade Hampus Olausson Sticky Fingers här i Göteborg och firade släppet av sin EP Om jag bara blundar . Han körde först en liten spelning på uteserveringen där han bland annat gjorde en makalöst fin akustisk version av Zigenardrömmar . Verkligen älskar den låten och kan höra den hur många gånger som helst. Vi fick också lyssna till Emilia och en alternativ version på låten Allting som du gör som finns med på nya EPn. Den har en refräng som jag blir kär i varje gång jag hör den.

Popmuzik Podcast

Tänk ändå att vi som var där igår fick två spelningar, sicken lyx! För när Hampus satte ner gitarren på uteserveringen var det dags för oss att gå in och se honom sjunga de nya låtarna på scenen inomhus. Grym musik och skön stämning är väl två ord som kan sammanfatta kvällen. Jag verkligen älskar att han gör storslagen arenapop samtidigt som han ser väldigt rockig ut. Det är en kontrast som gör att han sticker ut och blir intressant.

För några veckor sedan släppte Hampus singeln Vi två är inferno och den innehåller faktiskt en av årets bästa öppningar – ”Hisingen står i lågor nu… ”. Jag är född och uppvuxen på Hisingen och denna ö som tidigare fått oförtjänt dåligt rykte är nu på väg att vinna en helt annan status. Mitt hjärta finns alltid på andra sidan älven. Bortsett från det så är låten i sig en riktig pop-pärla. Vi får lyssna till en ny låt som låter lovande och han levererar sista låten Om jag bara blundar helt utan anmärkning.

Det här är bara början och det är fantastiskt kul att få följa en artist i början på karriären. Stora saker väntar Hampus, bara han fortsätter att göra det han är bäst på – popmusik fylld med känslor direkt från hjärtat.

Bara en grej då. Helvete vad han svär! Hela jävla tiden. Lagom är bäst som man brukar säga.

Kolla in lite bilder från spelningen här:

Foto: Hampus Olausson Privat
Foto: Hampus Olausson Privat
Foto: Hampus Olausson Privat
Foto: Hampus Olausson Privat
Foto: Daniel Larsson
Foto: Daniel Larsson
Foto: Daniel Larsson
Foto: Daniel Larsson

Här kan du lyssna på nya EPn Om jag bara blundar och singeln Vi två är inferno.

Hampus Olausson @
Facebook

Text: Susanna Dahlén
Foto: Hampus Olausson Privat och Daniel Larsson

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.