Intervju: Royal Republic

Intervju: Royal Republic

Royal Republic släppte i februari sitt tredje album Weekend Man och efter att ha varit borta från den svenska musikscenen på tok för länge är det nu äntligen dags för några spelningar på hemmaplan. Nu på torsdag spelar de på Sticky Fingers här i Göteborg. En länk till evenemanget hittar du här .

Bandet som består av medlemmarna Adam Grahn , Hannes Irengård , Jonas Almén och Per Andreasson kommer garanterat ge oss en riktigt fin spelning, så missa inte den! Den sistnämnda ställde dessutom upp på en liten intervju inför spelningen och du kan läsa den här:

Vad har ni för er just nu?

Just nu är det rätt lugnt. Vi gör lite TV och Radio-framträdanden och intervjuer här och där. På mail, på telefon, på plats men just för tillfället hemma ifrån sofflocket. Det är nästan alltid lite vakuum precis när man släppt en ny skiva. Den måste få sjunka in hos folk innan man kan börja åka runt och spela. Och just i den lite tråkiga fasen är vi nu. Lugnet före stormen.

Kan ni berätta om bandet för de som inte känner till er sedan tidigare.

Vi är ett rockband från Malmö. Vi spelar enkel och rak rock med energi nog att flytta på en flock lama kossor. Bildades 2007 efter att alla medlemmar hoppat av musikhögskolan vars stränga musikaliska regelverk vi inte pallade. Vi rycker favorit-delar från alla musikhistoriens rockband och bygger vårt sound av dom. Ett slags musikaliskt Frankensteins Monster.

Berätta gärna litegrann om ert senaste album Weekend Man som släpptes i vintras.

Det tog en jävla tid, vi skrev nog 100 låtar. Provade allt, även det som kändes helt out. Vi åkte till tom till LA och skrev med “proffs”, vilket bara gjorde oss förbannade och fick oss att göra allt dom sa att vi absolut inte skulle göra. I slutändan använde vi ingen av låtarna vi skrev där, men det var ändå bra, för det svetsade ihop oss och fick alla i bandet att dra åt samma håll.

Vi spelade in i Berlin, som blivit vårt andra hem, med producenter som inte gick in med en massa ego och egen vision, utan istället stöttade och lät oss göra den skivan vi ville göra. Dom drev på som fan, hade åsikter och ifrågasatte… men var samtidigt väldigt måna om att vi fick göra vår egen skiva, vilket jag tror var livsnödvändigt.

Weekend Man är en skiva som låter som oss. Det gamla och det nya. Den består mestadels av energiska kofösare med enkla hookar och texter, men vi har även tagit lite lite risker och vågat mer än vad vi gjort tidigare, och lustigt nog är det kanske dom låtarna vi är mest stolta över.

Ni har inte spelat i Sverige på länge, vad har ni haft för er?

En kombination av många saker.

Men främst är Sverige en svår marknad att turnera i rent geografiskt. Ett band som oss kan egentligen bara spela på helgerna, och ska man ta sig från Malmö till Haparanda och tillbaka för två spelningar är det lite trixigt att få det att gå ihop rent ekonomiskt.

Vi hade heller inget svenskt skivbolag på förra skivan, vilket gjorde det var svårt att få någon uppmärksamhet hemma… Och eftersom vi hade mycket att göra ändå så föll Sverige tyvärr mellan stolarna.

Har ni sett fram emot att spela på hemmaplan?

Det är alltid skitkul att spela hemma. Det går alltid så länge mellan varven och vi är alltid rädda att folk glömmer bort oss och ingen kommer. Vi spelade på Bråvalla för några år sedan och på Sweden Rock nåt år efter det. Båda gångerna gick vi runt backstage och var skit-rädda att vi skulle gå på inför en tom gräsmatta, men det var helt packat med underbara galningar som hoppade livet ur sig och gastade med i varenda text båda giggen.

Vad händer för er framöver?

Nu närmast är det dom här 3 spelningarna i Sverige. Sen börjar Europa-festivalerna och då är vi bokade varje helg fram till i september.
Sen följer vår egen turné i stort sett hela hösten och sen får vi se. Kanske det är läge att börja tänka på nästa skiva lite tidigare den här gången…

Ladda inför spelning på torsdag genom att lyssna in dig på senaste plattan här!

Royal Republic @
Facebook


Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Intervju: Royal Republic" A few seconds ago

Comments are closed.