Stiftelsen Friends har i en rapport visat att en av tre unga har blivit utsatta för nätkränkningar under det senaste året. För att belysa detta och jobba på att få ner siffran mycket mer, har Friends och Telia Company skapat en kampanj med musik av Molly Sandén och Magnus Carlson . Tillsammans gör de en svensk version av Razzy Baileys I hate hate .
Jag hatar hat är en riktig feelgood-låt, som tar upp det jobbiga, tunga och negativa men ändå med en positiv anda. Och med ett sådant positivt budskap. Det är så härligt att bara få skrika ut ’Jag älskar kärlek'”, säger Molly Sandén.

Svensk Pop Apple Music

”För två år sedan ungefär började jag oroa mig väldigt mycket över den enorma ökningen av näthat som jag läste och hörde mycket om på tv och i radio. Så var jag uppe i Jämtland, under julen, och var uppe på ett fjäll och gick. Då kom jag på en låt av Razzy Bailey, som jag älskar, en gammal låt från början av 70-talet. En låt som heter I hate hate . Då tänkte jag den skulle man ju göra på svenska”, berättar Magnus Carlson.

Molly Sandén bjöds in till låtprojektet och en duett spelades in.

”Molly var ju helt fantastisk. När vi spelade in den här låten så visste vi ju inte om våra röster skulle funka ihop, det vet man ju aldrig. Men det var ju en stor bonus att det funkade. Och sen är hon en fin och varm människa. Vi hade roligt från första stund.”

Molly Sandén har tidigare berättat att hon utsatts för näthat sedan hon i tidig ålder blev en offentlig person:

”Jag har en hatkärlek till sociala medier. Det är helt fantastiskt att kunna ha den kommunikationen med sina fans och sina vänner, både privat och karriärmässigt. Men ibland är det inte alltid roligt. Speciellt inte när man får elaka kommentarer och ännu värre när man ser andra bli sårade. Jag kom i kontakt med näthat ganska tidigt. Första gången jag var med i tv, Junior Eurovision Song Contest, för tio år sedan. Det var en tid när jag nästan inte vågade läsa någonting som stod på internet. För att det var så mycket elakt. Och jag tog det så hårt. Det hängde ihop med mitt dåliga självförtroende. Idag har jag mycket lättare att bara låta det rinna av mig.

Jag har en lång relation till Friends och har varit en av deras ambassadörer i flera år nu. Det är för mig en väldigt varm hjärtefråga, just för att jag själv också vet vad det kan göra med en. Om jag hade makten hade jag fyllt varenda kommentarsfält, varenda Instagrambild, varenda Facebookstatus med bara massa massa kärlek.”

https://youtu.be/TwRhAjO9fsE

Friends

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011