Det är få artister som är så hypapde just nu som LÉON, hon hamnade på i stort sett varenda lista som förutspådde 2016, till och med Snapchat charmade hon och det har sällan rått en sådan konsensus i musiksverige som det råder kring LÉON just nu. Från alla håll och kanter har det börjat viskats om att detta är Sveriges nästa stora musikexport och artister som Katy Perry har redan uppmärksammat henne. I lördags gjorde hon sin första Sverigespelning inför ett fullsatt Debaser Strand. Det var show, det var svett och det var kärlek vid första ögonkastet. Vi fick i början av veckan en pratstund med henne.

POPMUZIK LOVER 2

Hej! Kan du inte berätta lite kort vem du är?
– Jag är en artist och låtskrivare från Stockholm, växte upp i en musikfamilj där mamma spelar cello, pappa är kompositör och min syster nu också är kompositör. Jag hade aldrig disciplinen för att bli klassisk musiker, jag vägrade lära mig noter så jag drogs till pop istället.

Hur skapades LÈON?
– När jag var 20 började jag på plugga på musikmakarna till låtskrivare och träffade min producent Agrin Rahmani. Vi var inte tighta första året och hängde inte så mycket. Andra året blev vi ihopparade, och då insåg vi att det fanns något där. Han är den enda jag skrivit med de senaste två åren.

Hur var det att släppa själv?
– Det var så jävla läskigt att släppa själv. Jag hade en bild av att man måste ha ett skivbolag och att man skulle släppa på Spotify. Men Agrin sa att vi måste släppa något så då släppte vi Tired of Talking via Soundcloud. Den enda musikbloggen vi hörde av oss till var faktiskt Popmuzik och den premiärades på bloggen i somras.

Du kommer från en musikfamilj, hur har det påverkat dig?
– Det som har varit viktigt är att mina föräldrar har blivit oroliga, de har alltid velat att det ska gå bra och har varit så himla stöttande. De har alltid påtalat att allting inte går på en gång utan att man måste ha tålamod. Om man inte jobbar så är det klart det inte händer något.

Klassisk musik och soul har präglat din ungdom, hörs det?
– Inte i produktion, det är mer att jag gillar att ta med soulen i detaljer. Det hörs inte så mycket på min EP nu men det kommer att höras mer på albumet, de elektroniska produktionerna kommer att tas ned och bli mer organiskt.

Nu har du också spelat live första gången i Sverige, hur var det?
– Det var helt otroligt, jag sa det innan till min amerikanska manager att det är visserligen mitt hemland men förvänta dig ingenting. Men jag blev helt paff när det var så mycket folk, och att publiken kunde låtarna, det var det finaste ögonblick hittills.

Det har skrivits rätt stora ord om dig, känner du någon press?
– Ingen press egentligen, det är mer absurt, i mitt huvud känner jag varför just jag när det finns så många andra bra. Men jag är så tacksam, det är jävligt kul.

Härnäst bär det av till andra sidan Atlanten och USA-turné. I höst kommer också hennes debutalbum och så länge får du tagga med hennes senaste EP Treasure .

LÉON @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Älskar att vara först med det senaste och har ett hjärta för djupa electrobeats. Är dålig på gammal musik och gled tonåren utan att fastna för varken Håkan eller Kent, det gör mig ledsen. Gillar dock svettiga dansgolv, hög puls och känslosamma rytmer.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011