Dags att lämna Mars bakom oss och ta första vårstegen in i April.
POPMUZIK-redaktionen har slagit sina kloka åsikter ihop och sammanställt en låsta över några av de bästa låtarna som släpptes under Mars.
Håll till godo.

Skicka in din musik

Mars bästa enligt Susanna:

Albin Lee Meldau – Darling (Mahogany Session)
Albin Lee Meldau släppte sin debutsingel Lou Lou för några veckor sedan och den har snart streamats 3 miljoner gånger på Spotify! Denna talangfulla Göteborgare är på väg att få sitt stora genombrott och konstigt vore det väl annars. Det är inte ofta en artist som Albin dyker upp. Nyligen gjorde han en Mahogany Session där han framför sin låt Darling och den är HELT fantastisk.

Tjuvjakt – Cornflakes i sängen
Tjuvjakt släppte sin singel Cornflakes i sängen och jag har inte kunnat sluta lyssna. Det kommer definitivt att vara en av mina favoritlåtar när jag summerar 2016 och jag ser galet mycket fram emot deras debutalbum Välkommen till Mångata som landar 20 maj.
Lätt årets skönaste text hittills, eller vad säger ni?

The Last Shadow Puppets – Aviation
Superduon The Last Shadow Puppets (Alex Turner, Miles Kane) har gett oss flera spår från kommande albumet Everything You’ve Come To Expect som landar 1 april. Aviation är en av de låtar som jag lyssnat mest på under mars och den är verkligen full av sköna svängar. Tänk att de kommer till Way Out West!

Brian Fallon – Painkillers (Album)
Brian Fallon är en av mina stora favoriter så kanske var det inte så konstigt att jag blev väldigt förtjust i debutalbumet Painkillers. Albumet är väldigt mycket Brian och han har vissa ord och fraser som han ofta (nästan alltid) använder i sina låtar. Han kör mycket bil. Inte sällan långa sträckor. Ofta sitter det en tjej bredvid. Radion är alltid på. Och jag älskar det.

Imminence – Can We Give It All
Imminence är ett av mina favoritband just nu och jag gissar att fler och fler kommer att upptäcka hur bra de är under det kommande året. De testar nya vägar och fortsätter att överraska vilket är grymt kul. Sångaren Eddie har så mycket nerv i rösten och texterna tar mer och mer plats. Vi fick i mars lyssna till nya singeln Can We Give It All och låten fick dessutom en galet fin remix.

Mars bästa enligt Simon:

Kiiara – low kii savage
Som start på listan börjar vi med en hel EP. Kiiara är bara i början på något stort och Warner Music har äntligen börjat marknadsföra henne i Sverige. Bara en sån sak som att hennes hit Gold har streamats 50 miljoner gånger på Spotify. Vill du vara med i musiksvängen i vår är Kiiara ett måste att känna till och hennes första EP är kickass.

Lindstrøm – Closing Shot
Ibland undrar jag inte om Norge faktiskt är bättre än oss på elektronisk musik. Landet spottar ur sig bra producenter och en av de mest rutinerade är Hans-Peter Lindstrøm. Han har hunnit bli 42 men han blir snarare bättre med åren. Precis som hans lite mer kända kollega Todd Terje skapar han funkig house på gränsen till space. Closing Shot är senaste singeln och är månadens svåraste låt att sitta still till.

TOURIST – Run
Enkelt, simpelt men fruktansvärt svängigt. Tillsammans med lite vårkänslor i kroppen och lätta danssteg påväg hem från jobbet gör Run fredagkvällen fullkomlig. Ett glädjepiller som får bussgrannen att skruva på sig lite obekvämt i sätet bredvid. Dans, dans, dans. Tourist börjar bli allt mer redo att ta klivet upp på de stora scenerna.

Big Wild – Aftergold (feat. Tove Styrke)
Var kom denna hit ifrån undrar ni, det gör jag med. Big Wilds lekfulla elektroniska funkhouse tillsammans med Tove Styrkes energi bildar en match made in heaven. Ett spännande samarbete och jag hoppas det inte är sista låten vi får höra av dessa två tillsammans. 

Mating Ritual – Cold (feat. Lizzy Land)
Månadens vackraste. Lite lugnare än övriga stycken på listan men med en ömhet och sårbarhet som berör. Ryan Marshall Lawhon är mannen bakom och är en av bröderna som skapade Pacific Air.  Han kör solo under det lite halvgrotetska namnet Mating Ritual och släppte i början av mars sin första EP. Helt independent och enligt honom själv är det för första gången som han har full kontroll över skapandet.

Mars bästa enligt Johan:

Nick Jonas & Tove Lo – Close
En av de sexigaste låtar – och videor – som jag tror gjorts. Till och med som bög är det omöjligt att säga vem jag vill vara mest nära av Tove Lo och Nick Jonas när jag ser videon.

NORDIK SONAR – Magic
Om ABBA och Pet Shop Boys gjorde en låt ihop hade det nog blivit Magic. Nu är det tyvärr inte dessa två legender som ligger bakom låtan, utan istället är det Stockholms-duon NORDIK SONAR. Men det finns ingen anledning till ”tyvärr” i förra meningen, för herrarna vårdar sitt syntharv med stor värdighet. Det blir ett mycket fint besök i 80-tals synthpop som vi får uppleva 2016.

Kent – Egoist
Kents sista första singel från kommande albumet Då Som Nu För Alltid, är en uppvisning i att Jocke Berg och grabbarna går in i slutstriden med flaggan i topp!

Peter Jöback & Ola Salo – Sing me out
En av de bästa låtarna i årets Melodifestival var inte en av de tävlande låtarna. Ola Salo skrev ihop Sing me out tillsammans med Peter Kvint inför Andra Chansens pausunderhållning som framfördes med Peter Jöback. Det blev ett mästerligt återbesök hos Olas sinne för melodier och campness.

Eva Dahlgren – Hela världen står i blom
Vackert och svävande. Jag tror inte Dahlgren varit så här bra sedan Jag vill se min älskade komma från det vilda. Det känns som nya albumet Jag sjunger ljuset kan bli en milstolpe i sångerskans karriär.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011