Jag ska vara ärlig.
När jag hade hört de fyra första namnen till årets Så Mycket Bättre så var mina förhoppningar om programmet riktigt låga.
På något sätt så kändes det som TV4 körde den säkra linjen och inget av namnen fick mig att tänka att ”wow, detta blir bra TV!” Jill Johnson är folkkär och superproffsig. Inget ont om henne. Men tillsammans med Lisa Ekdahl och Danny Saucedo kändes de som den gröna pisten i skidbacken. Möjligen att valet av Freddie Wadling skulle kunna lägga till ett lätt gupp någonstans i mitten av backen för spänningen, men direkt spännande skulle inte heller han visa sig vara.
Då blev jag faktiskt mer glad över att Weeping Willis -sångaren Magnus Carlson är med och kan skänka lite sad-core till låtarna. Han är ju ändå en av Sveriges absolut bästa sångare om ni frågar mig. Sedan tror jag hans Weeping Willow-låtar kommer göra sig magiska i TV.
Som sjätte namn lägger vi till Little Jinder (som jag personligen ser tillsammans med Carlson som det mest spännande). Nu sitter Warner och hoppas att hon ska återupprepa samma succé som Miriam Bryant i fjol. Hon kommer redan nu ha de största hitarna av de olika tolkningarna. Det kan jag skriva under i blod på. Det är nog Warner säkra på också, så de sitter redan och gnuggar händerna.
Turné – check.
Album – check.
Promotion – check.

Popmuzik Lover Patreon

Sista namnet är Tommy Nilsson . Så nu blir det även Pripps Blå-reklamlåtar tillsammans med bilder från Gotland i den kommersiella kanalen. Måste vara lycka för så många.

Men om vi kollar på dessa namn är alla inom pop-genren. Vi bjuds med andra ord inte på hip-hop, dansband, hårdrock eller ens rock.
Det är ju det som annars är det intressanta med programmet. Att vi tillexempel får en rockig artist som gör poplåtar, eller hip-hop som blir elektro. Dynamiken känns helt borta bland dessa namn, där den gemensamma nämnaren är ganska stor.

Det hela känns väldigt safe. Safe och trött när programmet nu går in på sin sjunde säsong.
Jag hoppades så att sista namnet skulle vara en kvinna. Att vi för första gången får en säsong med fyra kvinnor och tre män. Inte ens där vågar TV4 gå utanför sin trygghetszon.
När andra program liksom försöker förnya sig i alla fall lite då och då, så travar Så Mycket Bättre på i exakt samma Gotländska spår. Det finns ju så många andra platser i Sverige som de skulle kunna besöka och med det göra varje säsong unik. Det finns ju så många twistar de skulle kunna göra på programmet. (Tvinga samtliga deltagare att spela in en nyskriven låt som premiärspelas i programmet och som släpps på Spotify direkt efter, pengarna går till stor del till TV4. Ändra upplägget och ha mer musik generellt i programmet än pinsamma lekstunder. Låt dom göra en låt tillsammans?)
Men äh, vi kör som vi brukar göra. Det gick ju bra sist…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011