Äntligen får vi en ny singel från hiphopkollektivet Tjuvjakt ! Idag släpper de singeln Cornflakes i sängen (hur bra är inte den!) och 20 maj får vi debutalbumet Välkommen till Mångata . Jag gjorde en liten intervju med bandet inför singelsläppet som du kan läsa här:

Svensk Pop Apple Music

Vad har ni för er nu?

Just nu håller vi på att fixa det allra sista på plattan samtidigt som spelningarna börjar dra igång, vi gör första giget på vår turné ikväll. Vi har tagit en liten paus från spelningar ett tag för att kunna fokusera på albumet.

Kan ni beskriva Tjuvjakt lite kort för de som inte känner till er.

Tjuvjakt är Fredrik Woodz , Kid Eriksson , Arvid Lundquist , Jesper Swärd och Olle Grafström . Alla är individuella artister och producenter men tillsammans som kollektiv är vi Tjuvjakt . Vi alla olika musikalisk bakgrund, men har alltid delat visionen av att göra något större än bara ännu en hiphopgrupp från Stockholm.

Ni släpper nya singeln Cornflakes I Sängen, berätta lite om den! (Den är tokbra för övrigt.)

Tack så mycket! Vi har alla i bandet jobbat på varsitt håll ett tag, men i vintras började vi jobba tillsammans igen för att verkligen pusha och ta fram Tjuvjakts debutalbum. Cornflakes i sängen var en av låtarna som kom till sjukt snabbt och naturligt, den kändes självklar som singel. Den ger rättvisa till det nya soundet men utan att glömma det gamla.

Låten kommer att finnas med på albumet Välkommen till Mångata som släpps 20 maj. Kan ni berätta lite om hur arbetet med skivan sett ut?

Det är ofta kaotiskt när vi jobbar fram musik tillsammans. Vi är fem kreativa personer med olika synvinklar och som alla brinner för musik. Plattan blir vår gemensamma nämnare, men det tar mycket arbete att komma fram till den punkten där vi hittar rätt. Oftast måste vi koka vi ner extremt många idéer till ett par bra låtar.

Ni kommer att turnera flitigt även i år. Vad är det roligaste med att vara ute på turné? Är det något ni inte klarar er utan när ni är iväg?

Vi älskar att gå upp på scen och spela, det hade egentligen räckt för oss. Men sen är det såklart sjukt kul att få se Sverige, festa och träffa massa nya människor. Något vi inte klarar oss utan är vårt Gamecube med Mario Party 4, SSB Melee och Mario Cart Doubledash!

Nya singeln Cornflakes i sängen hör du här!

Tjuvjakt @
Facebook

Här kan du se Tjuvjakt live i vår:

11/3 – Örebro, Ritz
12/3 – Karlskrona, Harrys
30/3 – Norrköping, Puls
2/4 – Häradsbäck, Balders Hage
9/4 – Sälen, Ice Nightclub
15/4 – Trollhättan, Lipz
29/4 – Enköping, All In
21/5 – Hudiksvall, Köpmanberget
11/6 – Göteborg, Trägårn
3/6 – Silja Line, X-Cruise

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011