Mi von Ahn är en singer/songwriter från Umeå som förra året släppte debutsingeln With Blue Eyes . Nu är Mi äntligen tillbaka med singeln Dust , som dessutom kommer att vara ledmotivet till Maria Wern -filmerna som går på TV4 i vår. Här kan du läsa en liten intervju med artisten där hon berättar om sin musik och senaste singeln.

Favoriter Apple Music

Berätta lite om dig själv.

Föddes i Umeå för 26 år sen och uppvuxen i ett musikerhem men fattade sent att musik var något jag själv ville hålla på med. Har flyttat runt en del och gjort det jag tycker är kul, till exempel åkt snowboard. Men efter några år till fjälls blev längtan efter musiken för stor och jag flyttade tillbaka till Umeå för att ge musiken en chans. Så nu skriver jag musik hemma på kammaren kvällstid och spenderar dagarna på universitetet.

Vad har du för dig just nu?

Har precis fått se musikvideon till Dust som en vän hjälpt med mig, och den är sjukt fin! Ser fram emot releasen!

Berätta om nya singeln Dust.

Dust är en sån där låt som nästan skrev sig själv. På mindre än en dag fanns text, melodi och arr och sen var den redo att spelas in. Den är inspelad hemma i lägenheten på Teg i Umeå och i Durango Studios i Stockholm. Grunderna till texten hittade jag i en av mina gamla anteckningsböcker. Jag försökte återuppliva det jag kände då när jag skrev raderna genom att omvandla det till något aktuellt och en känsla jag har idag. Jag kan egentligen inte säga att texten handlar om en specifik sak, för mig har den en viss innebörd men någon annan kanske kan relatera till något helt annat. Det är det jag vill. Men jag gillar verkligen låten och hoppas andra kommer göra det också.

Vad inspireras du av när du gör musik?

Jag inspireras mycket av miljön jag befinner mig i – om det är på ett stort kalt fjäll, på tåget eller i bilen körande genom en inlandsskog. Då kommer ofta textrader och melodier fram av sig själv. Men att gå på en riktigt bra spelning kan också trigga igång skrivandet. Sen stänger jag in mig hemma i lägenheten, dricker mycket kaffe och spelar in så mycket och så gott det går mellan fyra betongväggar. Jag gillar den kreativa processen, den i sig är inspirerande.

Har du något album på gång?

I och med singel-releasen släpps två nya spår. Sen ska jag återgå till lilla hemmastudion och färdigställa några nya låtar. Beroende på hur snabbt jag skriver så får vi se om nästa release blir en singel eller ett album. Förhoppningen är att släppa mer musik, i nån form, inom snar framtid i alla fall.

Vad ser du mest fram emot i år?

Oj, en massa saker! Först och främst den här releasen, sen att skriva en massa nya låtar. Men ser också fram emot en lång vinter till fjälls, en examen och att fara runt och spela med mitt band.

Lyssna här!

Mi von Ahn @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011