Lisa Ajax har vi sett i olika musiktävlingar genom åren. Bland annat var hon med i Lilla Melodifestivalen med låten Allt som jag har 2012, och sedan vann hon Idol 2014.
Senaste året har hon turnerat och giggat om vartannat, samt släppt singeln Blue Eyed Girl under hösten.
Jag träffade Lisa på hotellet i Norrköping inför veckans Melodifestival där hon tävlar med bidraget My heart wants me dead , skriven av Linnea Deb , Joy Deb , Anton Hård af Segerstad , Nikki Flores , Sara Forsberg .

POPMUZIK LOVER 2

-Vad var det bästa med Idol?

Det var att jag lärde mig så mycket om mig själv. Att jag blev starkare och mer självsäker. Jag hade inget bra självförtroende innan. Jag var ganska rädd att jag tillexempel skulle säga fel saker. Sedan hade jag väldigt svårt att visa känslor, men nu känner jag mig mycket starkare i mig själv.

-Men har det alltid varit ett hinder med självkänslan?

Ja, speciellt när det kommer till att träffa nya människor. Det är ju viktigt att vara lite personlig och öppen i den här branschen, så så det har varit ett hinder för mig. Folk uppfattade mig nog som väldigt tråkig och kall och någon man inte kunde komma in på livet. Visst, när jag är med mina kompisar kan jag släppa loss och bli helt galen, vilket många kanske inte tror. Men jag är en person med höga murar om mig och det tar tid att komma mig inpå livet.

-Så nu har du hela veckan på dig att visa vilken partypingla du är!

Haha, ja exakt!

-Har osäkerheten varit ett problem även med musiken, eller har du alltid varit självsäker när det kommer till just musik?

När jag väl började sjunga var jag lite blyg, men då stod jag ju bara där och sjöng. Sedan körde jag på mer och blev mer kaxig på scenen, eller kanske inte kaxig men självsäker.
Sedan när jag blev lite äldre, och var typ 13 till 16 år var det ganska tufft. Då fick jag sämre självförtroende. Men nu är jag tillbaka och känner att jag verkligen brinner för detta. Jag har verkligen kul när jag står på scenen!

-Du har även varit med i Lilla Melodifestivalen och även andra talangjakter. Är du en tävlingsmänniska?

Nej det är jag faktiskt inte. Folk tror nog att jag är det, för varför skulle jag annars tävla? Men för mig har det handlat mycket om att visa upp mig, för man vet ju aldrig vem som är i publiken. Det kan ju vara någon från ett skrivbolag som får upp ögonen för en. Det var alltid så jag tänkte.
Sedan är jag i och för sig en tävlingsmänniska när det kommer till spel och sådant. Men inom musiken tävlar jag nog mer emot mig själv och sätter upp små mål som jag vill nå.

-Det svåra med många Idol-artister är att man inte vet vilka de är. Man ska ha en person som ska funka inom många olika genrer. Men var känner du att du har dig själv idag?

Jag har ju alltid vetat vad jag vill göra och det är r&b och soul. My heart wants me dead är ju lite mer orientalisk och jag känner att jag gärna vill få vibbar av musik från andra länder i mina låtar. Många av de andra låtarna jag spelat in har även de en sådan vibe vilket jag tycker är härligt.

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

-Hur fick du kontakt med The Family och gänget?

Skivbolaget skickade låten till mig och bad att jag skulle spela in den för Melodifestivalen, i och med att vi försökte hitta en låt dit. Sedan tyckte jag det var coolt att det var dom som skrivit Måns låt, för då borde den ju vara bra, och det var den.
De har ändrat låtan väldigt mycket från den versionen jag fick höra först. Men den har bara blivit bättre och bättre vilket är skönt, haha.

-Vad gör att det är en bra låt för Melodifestivalen?

Jag hoppas att folk kommer reagera positivt och tycka att det är en grym låt, för det är en grym låt – jag tycker det i alla fall.
Sedan tror jag inte det finns en typisk låt för Melodifestivalen. Man ska nog mer tänka om låten passar för en bredare publik, och det tror och hoppas jag att denna gör.

-Berätta lite om låten.

Den är orientalisk och midtempo. Det finns partier som verkligen sätter sig där man kan sjunga med. Samtidigt får jag möjlighet att visa vad jag kan med låten.

-Vad är dina förhoppningar på veckan?

Jag hoppas jag kommer ha riktig kul och bara njuta och inte stressa upp mig inför lördagen. En chans att visa upp mig för en bredare publik och bara ha kul.

-Vad är ditt främsta vapen på lördag?

Om allt sitter hoppas jag att jag får fram att det är en positiv låt med massa värme. Jag måste ta kamerorna och det måste glittra i ögonen, typ. Får jag till det, så tror jag det kan gå hem. Jag vet ju själv när jag såg Robin Bengtsson för två veckor sedan. Han hade verkligen ögon som glittrade, och det reagerade jag på. Då blir man mer intresserad av att lyssna. Det kan vara ett vapen om jag får till det.

Snabba Frågor
-Ett ställe du gärna vill besöka.

Australien.

-En av världens bästa låtar är?

I wanna dance with somebody med Whitney Houston . Det känns som den aldrig dör. Skulle jag höra den på en fest skulle jag bli skittaggad.

-Lösgodis eller chokladkaka?

Lösgodis.

-Det är 15 grader och regn en sommardag. Vad gör du?

Om jag inte har några planer, ringer jag över en kompis och tittar på film. Sådant tycker jag om.

Lisa Ajax
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011